søndag 3. april 2022

NM vinnere og overraskelser


Her er en av de to fine streamene av juniorfinalene. 


Okei, får oppsummere litt kjapt en uke på etterskudd (mye jobb og greier) 

Her kan dere se den proffe NRK-produksjonen av seniorfinalene

Bergen klatreklubb arrangerte et overbeviste NM og fikk også godt betalt med gode plasseringer, selv om det var Kolsås som ble beste klubb foran Oslo klatreklubb. Men dominansen til Oslo var mindre enn i sist NM. Alt i alt et utrolig flott arrangement både for deltakere og oss som fulgte de gode streamene og tv-sendinga til NRK.

Sunniva Haave vant senior damer i en ny skarp duell med Ingrid Kindlihagen hvor det igjen stod om forsøk mellom de to. Dermed tok Sunniva enda et NM helgen etter at hun tok sin tredje nordiske mesterskap. Ingrid Kindlihagen må vente et år før hun eventuelt kan overta tronen, eller sikre en ny spennende duell. Junior Sunniva Øvre-Eide kom tilbake fra covid til en 3. plass, rett foran uteklatrer Eline Nesheim. 

Per Ravlo Caspersen vant herrer senior som 17-åring etter at to favoritter ikke klatra sitt beste i finalen. Så jevnt er nivået blant de beste og Per fikk godt betalt for å ha trent mye og spesifikt på konkurransebuldre der Thilo og Leo Bøe kanskje har vært like fokusert på utebuldring. Men Per viste i Nordisk på tau at han kunne slå norgesmester Leo også der, så kanskje har vi fått et generasjonsskifte. Like overraskende var kanskje sølvet til Arne Farestveit, som ikke engang kom til finalen for to uker siden i Norgescupen. Men det viser igjen hvor jevn og bred toppen er hos herrene. 

Juniorfinalen ble vunnet av Anna Ackre foran to til fra Bergen klatreklubb. Hun var en klar favoritt da Sunniva Øvre-Eide stilte i senior og Edel Lemvik ikke kunne stille. Og hun tok vare på sjansen med overbevisende buldring, slik det også var da hun vant Nordisk helgen før. 

Andreas Kaada fra BRV vant litt mer overraskende junior herrer, med en småsyk Teodor Kirkebø hakk i hel i en spennende duell hvor det ble avgjort i siste øyeblikk. 

Trym Landmark fra Kolsås vant en klar seier i Youth A herrer med fire flash, med Sogndals sterke klaterer Frank Kjørlaug på andreplass og Nicklas Johan Smglioukov fra Tromsø på tredje.  Klassen er litt preget av at Per Ravlo-Caspersen klatra i senior. 

Elise Frantzen tok sitt første NM i buldring i Youth A i en litt vel hardt skrudd finale hvor hun var den eneste som gikk en bulder, og eneste som gikk alle fire sonene. Camilla Sørbotten Marcussen fra Haugesund tok andre, og Aurora Straume Karlsen fra Bergen tok tredje. 

I den yngste klassen forsvant vinner av Nordisk mesterskap og sist norgescup samt en annen finalist i nordisk og andreplass fra sist norgescup fordi begge måtte bruke to forsøk på en av bulderne, mens finalistene flashet alt. Dette var også problemet i sist norgescup, men her var det nye ruteskruere som ikke kjente nivået godt nok og som sist skrudde i den nasjonale konkurransen på Lillehammer hvor ingen av de antatt beste 07-bulderne deltok. Så det preget finalen litt, men Olai Holtermann Ødegaard vant med et sett som skilte langt bedre, foran Bergens Harald Kiperberg og Sverre Nygaard fra Haugaland Klatrelag. 

Lea König fra Trondheim vant Youth B for kvinner foran Anna Vivelid fra Haugaland klatrelag og Nora Gustad fra Drammen klatreklubb. 

Her er resultatlista

 

Kolsås 2 gull, 1 sølv, 1 bronsje,  

Oslo KK 2 gull

Bergen: 1 gull, to sølv, tre bronsje

Trondheim 1 gull

BRV 1 gull

Lillehammer 1 gull

Haugaland, tre sølv, bronsje

Sogndal, 2 sølv

Tromsø 1 bronsje

Drammen 1 bronsje

Grenland 1 bronsjeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar