søndag 3. april 2022

Juniorklatrer Pernille Tvedt kom på 2. plass i det svenske mesterskapet i buldring

Her kan du se Pernille Tvedt nesten vinne finalen det svenske buldremesterskapet, selv om hun som norsk selvsagt ikke kan bli mester eller plassert i selve mesterskapet. (For ordens skyld, det har også vært tilfeller hvor gode svenske klatrere har herjet i norske NM-finaler)


Pernille Tvedt er juniorklatrer fra Trondheim som var svært nære på å bli svensk mester i buldring i helga, etter at hun ledet før kvalikken og bare hadde litt stang ut på en bulder som ville gitt henne seieren. Dermed ble hun nummer to etter Linda Sjødin, som blant annet er kjent for å ha buldret 8B+ i Sveits og som fikk sjetteplass i nordisk for et par helger siden. Svenskenes beste buldrer i Nordisk, Katrin Amman på tredje plass, var ikke med i det svenske mesterskapet.  

Pernille er en av de beste juniorklatrerne i Norge og Norden, selv om en femteplass i NM sist helg sikkert ikke var helt der hun ønsket å havne. Hun ble nummer to i juniorklassen i Nordisk mesterskap i junior helga før det, bak Anne Ackre. Og nå altså sølv i det svenske mesterskapet. Imponerende. Og et lite signal om at Sverige kanskje ikke har sin aller beste periode for konkurransebuldring


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar