fredag 5. august 2022

Fire norske til semifinale i Junior-EM i buldring

I dag klatret Sunniva Øvre-Eide inn til en svært imponerende 5. plass i Junior-EM i buldring, og Anna Ackre klatret seg også inn til en semifinale med en 18. plass. 

I går kom Per Ravlo-Caspersen inn til en 19. plass og Trym Landmark inn på en 20. plass, og fikk semifinale de også. Dette er også de fire som har vunnet, kommet på pallen og en finaleplass i europeiske ungdomskonkurranser i år. 

Her er streamen til dagens semi for U18 hvor de to deltar. Ett år yngre Sverre Blixt kom på plassen bak, og rett utenfor semifinaleplass. 

Flere andre norske deltakere gjorde det også bra. I den yngste klassen fikk nordisk mester Gard Bang-Kittelsen en 22. plass mens Elise Franzen Olsen kom på en 23. plass i den mellomste juniorklassen, også ny pers for henne internasjonalt. Flere andre norske klatrere deltok også og kom noe lengre ned på listene. 

Jeg tror fire deltakere i semifinale i Junior-EM er tidenes norske og nordiske bestenotering når det gjelder antall deltakere, så det bekrefter trenden med at bredden er historisk god i norsk sammenheng, selv om det har vært flere gode enkeltutøvere opp gjennom årene. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar