mandag 29. august 2022

Therese Johansen førstebestiger grad 9 på ny sportsklatrevegg i Rogaland

Therese Johansen førstebesteg i helga ruta Askeløv med grad 9 (eller 8b) på det nye sportsklatrefeltet Gloppeveggen i Rogaland. 

Her er en video fra Therese på ruta.

Dette tror jeg er den hardeste førstebestigningen gjort av en norsk kvinne, etablering av harde sportsklatreruter har ikke vært det mest likestilte området i norsk klatring. 

Therese har de siste årene markert seg som en av de beste kvinnelige sportsklatrerne med repetisjonen av Atom Vinter (grad 8b+) på Bergsagel fjor vår, mens hun i over ett tiår var en ledende buldrer med bestigninger førstebestigninger opp til grad 8A+, som også vel er de hardeste førstebestigninger av kvinnelige nordiske buldrere. 

Så dermed er hun ledende på sport og buldring på førstebestigninger, selv om dette er hennes første førstebestigning på sport mens hun har førstebesteget nærmere 70 buldre ifølge de fine oversiktene til henholdsvis buldreinfo.com og brattelinjer.no

Gloppeveggen er en ny sommervegg i Rogaland, såpass nordvend at det blir vått og kaldt så snart høsten setter inn. Foreløpig er det åtte ruter fra 8- til grad 9, og åtte prosjekter. 

https://brattelinjer.no/sector/3633 har som alltid full oversikt over klippene i Rogis (og etterhvert mange andre steder).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar