mandag 8. august 2022

Sunniva Øvre-Eide 8.- plass i Buldre-EM for juniorer

Sunniva Øvre-Eide tok en sterk finaleplass og ble nummer 8 i søndagens finale i Junior-EM i buldring i Graz i Østerrike. Dette er hennes sterkeste resultat i buldring, og en av de sterkere norske juniorresultatene i et av de store mesterskapene på endel år.  

Hun kom på femteplass i semifinalen, hvor også Anna Ackre hadde klatret seg til etter en sterk prestasjon i kvalifiseringen. 

Dermed er Sunniva en av få juniorer som er på topp i Europa både i led og buldring, hun vant en ledkonkurranse i europacupen for juniorer tidligere i sommer.  

Historisk sett er dette også en viktig finaleplass i norsk klatrehistorie. 

Sunniva er den første norske kvinnen i et større klatremesterskap etter at Hannah Midtbøe kom på tredjeplass i EM for seniorer i 2008 og Tina Johnsan Hafsaas kom på 6. plass i senior-EM i led i 2019 og fikk 6. plass i buldre-EM for juniorer og 3. plass i led i samme mesterskap, samt 7. plass i finalen i Junior-VM i Singapore året før i 2012 og sin utrolig sterke 3. plass i JUnior-VM på led i 2011. Og på herresiden har vi selvsagt Magnus Midtbø sine mange finaleprestasjoner, toppet med et VM-gull i juniorklassen og 4. plass i Senior-VM. 

Mulig jeg har glemt noen finaleplasser her, skal sjekke opp litt mer for å være på den sikre siden. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar