tirsdag 6. juni 2023

Harila klatrer Dhaulagiri og Annapurna på under en uke og er i rute til å gå alle 8000 meterne på halve tiden av tidligere rekorder


Kristin Harila meldte mandag morgen at hun har toppet Annapurna og siste dagene i mai var hun også på toppen av Dauhlagiri, begge toppene med det faste crewet av sherpaer som som bistår henne med bestigningene. De står omtalt i de to instragrampostene om de to toppene. 

Dette er hennes syvende og åttende topp over 8000 meter etter at hun startet med å klatre Shisapangma i Kina 26 april. Det betyr at på fem-seks uker så er totredeler av toppene klatret. 

Dermed gjenstår en topp i Nepal og fem i Pakistan. Vanligvis vil man klatre i Nepal på våren og høsten, og unngå monsunen om sommeren, mens Pakistan er det best å klatre høyt om sommeren. Nå gjenstår bare en topp i monsunutsatte Nepal, og den gjenstående toppen Manaslu ligger vest i landet nær Annapurna og Dhaulagiri, og ikke i øst hvor monsunen kommer først og hardest. 

Hvis alt går bra i Pakistan og hun har samme opplegg mer eller mindre som i fjor, så vil hun kunne klatre de fem toppene i Pakistan inn i august og dermed bruke omtrent halve tiden av rekorden til nå for å klatre de 14 toppene. Men toppene i Pakistan er svært krevende og farlige, K2 er den nest farligste av toppene over 8000 meter og Nanga Parbat er den tredje farligste. Så det er bare å ønske Kristin all lykke til og sikker klatring opp på de neste toppene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar