fredag 30. juni 2023

Tina Johnsen Hafsaas og Ørjan Rødland Vaage topper NM-finalen og vinner gull i led

Tina Johnsen Hafsaas kom rett fra et sterkt comeback i verdenscupen og vant NM-finalen med å toppe finaleruta. Ingrid Kindlihagen vant duellen mot Sunniva Haave i buldring, men hadde ikke sjans mot konkuransedronnongen selv, men tok en sterk andreplass og gull i kombinasjonen. 

Tina klatret denne helgen sine to første konkurranser etter at hun skadet hamstring alvorlig under VM i Moskva i 2021. I verdenscupen i Innsbruck ble hun beste nordiske kvinne med en 35 plass i et svært hardt felt, og samme helg dro hun til Trondheim for å klatre led i NM. Hun tok vel sitt tiende NM-gull i led eller buldling, og forsterket sin posisjon som kvinnen med flest NM-gull i klatring. Hun har også ett i speed. På grunn av flere år med skader har hun ikke hele gullrekka siden sitt første i 2010. Bare Magnus Midtbø har flere med 18. 

Bortsett fra Tina og Ingrid på en grei andreplass, så manglet det flere av de sterke som har deltatt de siste årene og spesielt Sunniva Øvre Eide. Men til gjengjeld var det flere juniorer som utnyttet muligheten og klatret bra. Best av disse var 2004-modellen Marte Myrland fra Stavanger og Bratte Rogalands Venner. Året yngre Elise Frantzen Olsen fra Lillehammer KK tok også en sterk 4. plass. 

I herreklassen ble det også en superstilig duell hvor Ørjan Rødland Vaage fra Tysvær og Haugaland klatrelag løste den tekniske og tynne toppveggen best og toppet ruta, ett flytt foran favoritt Leo Ketil Bøe som ikke helt fant ut av de krevende flyttene med hanking av et lite volum, og falt et halvannen tak under toppen. Dermed mistet Leo gullrekka fra de siste årene i NM i led, og det etter et år hvor han har markert seg som en av de beste ruteklatrerne i verden når det gjelder å gå harde ruter på grad 9a, med seks før NM og den syvende noen dager etter. 

Også hos herrene var det juniorene som var best bak de to beste, men litt overraskende var det Sverre Steensland Blixt, som fyller 17 i år, fra Oslo og Kolsås klatreklubb som klatret best av de andre og litt eldre juniorene i finalen. 

Hos herrene var det Theodor Kirkebø som tok kombinert-tittelen, selv Ørjan Rødland Vaage vant gull i led og sølv i buldring, mens Theodor kom på 3 i buldring og 4. plass i led. Det er fordi kombinert rangerer kvalikkresultatene. Dette regelverket gir helt meningsløse resultater som ødelegger litt for tittelen, selv om Theodor klatra bra kombinert og hadde fortjent sølv med god margin. 

(denne er reskrevet da den første versjonen av en eller annen grunn ikke ble publisert og jeg mista den fordi datamaskinen gikk tom for strøm)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar