mandag 19. juni 2023

Tronskifte i Buldre-NM: Ingrid Kindlihagen overtar NM-tittelen

Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelagvant senior vant en klar NM-seier med fire flasher, etter å ha tapt flere tette dueller med Sunniva Eik Haave om gull i NM og nordisk de siste årene. Førsteårssenior Anne Ackre fra Bergen klatreklubb tok sølv, med to topper. 

Dermed måtte Sunniva Eik Haave nøye seg med bronsje og en topp, etter en svært imponerende run-streak av gull i de siste årene. Så får vi se om dette er et tronskifte, eller bare en dårlig dag på jobben for Sunniva som 2020-tallet buldredronning i norske og nordiske konkurranser. Ingrid gikk ut av videregående for to år siden, og har stort sett bodd i Innsbruck for å trene og studere, og har deltatt i mange konkurranser. Anne er født året etter i 2003, og går ut av NTG Lillehammer i år. Hun ble tredje norske i finalen i nordisk tidligere i år, og har blant annet vunnet en europeisk ungdomscup i buldring

Disse tre og Regine Storaa fra Bodø på fjerdeplass, var de eneste som gikk buldre i finalen som ellers er preget av at Halve finalen fra i fjor er enten skadet eller deltar ikke av andre grunner, og de sterkeste utebulderne konkurrerer ikke lenger. Det betyr ikke at de nødvendigvis kunne utfordret de tre beste, for de har alle tre hadde solide resultater både i nordisk og europeiske senior og juuniorjonkurranser. Ingrid tok en tredjeplass i Europacupen ifjor, og har fått plasseringer midt på treet i verdenscupen som beste norske deltaker og nordiske kvinne. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar