fredag 16. juni 2023

Her er favorittene til NM i klatring og paraklatring



87 deltakere er påmeldt NM i senior i Trondheim i helgen, og det ligger an til flere spennende dueller i både buldring, led og kombinert. 11 deltar i NM i paraklatring. 

Blant de påmeldte er flere av de beste juniorene som får prøvd seg mot seniorene siden Junior-NM ble arrangert separat for et par uker siden i Molde. 

Herrer

I herreklassen er Leo Ketil Bøe en åpenbar favoritt i led, mens han ikke stiller i buldring og kombinert ifølge påmeldingslisten. Leo har det siste året vært heltidsklarer og har gått en haug med ruter opp til 9a det siste året, og er den andre i nordisk klatring som har gått 8c i første forsøk. 

I buldring er Thilo Schröter en like stor favoritt, etter at han har satset på konkurranser i år også internasjonalt og kommer rett fra flere verdenscuper som eneste norske herre med en solid 39.plass dagen før NM. Han har vært NM-vinner i flere år, selv om han tapte i fjor mot junior Per Ravlo Caspersen i NM i Bergen. Caspersen er ikke med i årets NM pga kneskade. 

Thilo stiller også i led og kombinert, og er en av favorittene der. 

Ørjan Rødland Vaage er også en av favorittene i kombinert, siden han kan utfordre både Leo på led og Thilo i buldring på en god dag. Også han er tilbake etter et år på reisefot med mange harde bestigninger i både buldring og led, blant annet med 8B i buldring. Teodor Kirkebø kan også ta medalje i kombinert, og er svært sterk i begge disiplinene. 

Andre sterke kandidater til pallene: Trym Landmark kommer rett fra europacup for juniorer i buldring, og får bare med seg led. Han tok sølv i fjor bak Leo, og kan gjenta det i år med full uttelling. 

Andre sterke finalekandidater som kan utfordre de beste er Tobias Reidel i begge disiplinene.  Sverre Blixt fyller 17 i år, men kan fint komme i finalene og utfordre seniorene i begge disiplinene og kombinert, og kan ta medalje på en god dag og med krevende sva i buldrefinalen. 

Kvinner

Ingrid Kindlihagen er en åpenbar favoritt i kombinert og vil kjempe om seieren med Tina Johnsen Hafsaas i led og Sunniva Haave i buldring. Hun har hatt mange tøffe dueller i finalen i NM og nordisk med Sunniva de siste årene, men Sunniva har vunnet flere av dem og senest i nordisk i buldring i mars. 

Tina stiller i sin første verdenscup i helgen på n stund, og drar rett til NM hvor hun bare rekker led. 

Anne Ackre er en like sterk sølv-kandidat i kombinert, og kan stå på pallen i både led og buldring isolert sett også. Hun er akkurat ferdig med NTG Lillehammer, og har gjort det bra også i internasjonale kandidater. 

Andre sterke utfordrere er Regine Storå, som har gjort det bedre og bedre internasjonalt etter å ha satset bra de siste to årene med trening og konkurranser i utlandet. Hun ble tredje norske i nordisk, og kan bli det her også 

Av toppkandidatene er det selvsagt Sunniva Øvre-Eide som mangler, hun har vært skadet gjennom årets konkurransesesong.

NM senior blir vist på NRK TV mandag kveld

NM i paraklatring har 11 deltakere i 4 klasser, blant annet flere av verdens beste utøvere som Dina Eivik som vant verdenscupen sist helg og Isak Ripman som fikk 3. plass. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar