lørdag 16. juni 2012

Her er finalistene og favorittene til Buldre-NM

Resultatlisten viser at det er mange gode klatrere som kvalifiserte seg i sola i Tromsø på buldre-NM i dag på den oppsatte veggen til klatreforbundet.

Favorittene har innfridd etter kvalikken i kvinneklassen med Tina Johnsen Hafsaas og juniorklassen med Martine Limstrand (selv om begge strengt tatt kunne deltatt i hver sin klasse under). Fjorårsvinner Maria Davies Sandbu er ikke med i konkurransen, mens Sunniva Hammerås ligger på andreplass i kvinneklassen. Til gjengjeld er det 17 deltagere med i seniorklassen, som jeg tror er mer enn normalt.
Yngre juniorklasse for jenter er for meg ukjente klatrere med Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim som best etter kvalikken.

I herreklassen deltar ingen av de beste fra fjorårets finale, eller fra året før. Men det blir en spennende nordnorsk duell mellom Tromsøs Eirik Birkelund Olsen mot Bodøs Robin Mjelle. I antall klatrede 8B problemer er det ingen tvil om hvem som er sterkest, der har Robin en haug, men i buldrekonkurranser er det ikke alltid det som er det avgjørende. På tredjeplass ligger landslagsansvarlig Lars Ole Gudevang.

Endre Sandø Evensen fra Bergen leder juniorklassen for gutta, mens det som i jenteklassen er en trondheimsklatrer, Martinus Hals Skar, som leder yngre junior for gutter.

3 kommentarer:

 1. 17 deltagere i senior klassen er faktisk ganske lite. NM tau i Bergen i år, over 80 i senior.
  Voss ca 60-70 hvert år
  Nordic Challange 08 0ver 80 i senior klassen.

  SvarSlett
 2. Noen bør vel tenke seg grundig om etter dette. I juniorklassene var alle med untatt av en gutt i eldre junitor kvalifisert til finaler. I seniorklassene så det mer ut som et klubbmesterskap i Tromsø klatreklubb, enn et NM. Tromsø hadde flere deltagere enn resten av landet både i dame og herrer. Men været var fint og arrangemntet greit nok :)

  SvarSlett
 3. Uten å ha sett resultatene etter finalen (klarte ikke å tyde detaljene på mobilfotografiet som NKF har lagt ut)er det vel et forhold som er verdt å merke seg etter kvalikken i går: Kvalikk for yngre og eldre junior gikk på samme bulder. Bergljot J. Hansen i yngre hadde like mange topp og et sonetak mer enn Martine Limstrand i eldre. Det er vel en prestasjon som lover godt for framtiden :)

  SvarSlett