onsdag 13. juni 2012

Klatre-action landet over. Guide til klatrearrangementer

Nå starter den store sesongen med konkurranser og klatresamlinger. De neste ukene er det mulig å reise fra arrangement til arrangement, hvis man trives bedre i flokk og følge enn i naturens ro.
 • Til helgen er det NM i buldring i Tromsø. Det blir arrangert på klatreforbundets nye transportable buldrevegg som er 24 meter bred i diverse formasjoner.
 • Nasjonal fjellsportsamling ved Skogshorn i Hemsedal fra 21-24. juni er DNTs fjellsports bidrag til de store juniarrangementene. DNT fjellsport feirer 50 år i år, etter at den i mange år var mest kjent som Bregruppa.
 • Norsk klatresamling i Flatanger blir storsamling for internasjonale klatrestjerner. Arrangeres fra torsdag 22. juni og ut helga. Arrangørene lover 100 nyboltede ruter fra grad 3 til 9b. Noen av de beste klatrerne i verden er meldt i løypa. Kurs skal arrangeres og det blir spennende å se om de besøkende stjernene kan etablere nye vanskelighetsgrader. Den vanskeligste ruta i Norden er Nordic Flower i hula, etablert ifjor og med grad 9a eller 8c+. Påmeldingsfristen er 15. juni, så det er bare å hive seg rundt på tidenes nyskapning i Klatre-Norge (no offense mot de andre aktørene, men dette tror jeg tar kaka - eller overhenget)
 • 22-24. juni arrangerer Hedemarken klatreklubb Sten & Kønn i Stangeskogen.  Det er også iferd med å vokse fram som en tradisjon på innlandets fremste buldrefelt.
 • 30. juni er det buldrekonkurranse på ekstremsportveko i Voss. I forbindelse med Veko blir det også arrangert klatrekurs for de som vil gå fra innendørsklatring til klippeklatring torsdag 28. juni.
 • 8-15. juli er det Norsk Fjellfestival i Romsdal, hvor det også er endel klatrearrangementer blant alle turgreiene. Her er klatreaktivitetene, og jeg vil absolutt anbefale foredraget til Andy Cave - som langt nede på sin utrolig imponerende cv har første fribestigning av Skjoldet på Kjerag sammen med Leo Houlding.
 • Fugløyafestivalen 1-5. august er den beste anledningen til å få klatret på de flotte veggene på Fugløya i havgapet utenfor Bodø. De siste årene er flere flotte storveggsruter og kortere vegger blitt klatret under samlingen.

Og selvsagt er ikke dette noen komplett oversikt. Men med litt hjelp fra leserne blir den kanskje det,

5 kommentarer:

 1. Hedemarken klatreklubb arrangerer Sten & Kønn i stangeskogen fra 22. - 24. juni. Mer info på https://www.facebook.com/stenogkonn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Viste det var noe jeg hadde glemt. Er lagt inn. Lykke til.

   Slett
 2. Buldrekonken på voss er norges største klatre konk hvert år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Større enn vårsleppet var på bunkærn? Umulig!

   Slett
 3. Vårsleppet er vel mere en local ting, som frx julebulderen på klatreværket eller i Bergenshallen.
  Kan ikke samenligne disse events med en "buldre konk" på Nivå med voss ,Nm eller Nordisk. Det er lisom en annen greie..
  Største og mest proffe buldre konk/arr. som er holdt i Norge, er Nordic Challange 08

  SvarSlett