lørdag 16. juni 2012

Årets magasin-høydepunkt er her: Norsk alpinklatring

Da er Tidsskrift for norsk alpinklatring sendt ut til alle heldige medlemmer av Norsk tindeklub og andre som har bestilt den over 100 sider store publikasjonen med de fineste bildene og beskrivelsene av norske alpineventyr.

Her kan Tidsskriftet bestilles og her er oversikten over innholdet.

Tidsskriftet er en imponerende publikasjon fra Norsk tindeklub, og det skyldes nesten bare innsatsen til Mårten Blixt og Audun Bratrud, selv om det er mange andre som har bidratt (inkludert litt fra meg selv, bare så jeg får sagt fra at denne rosende omtalen selvfølgelig ikke er helt nøytral). De to skal ha all ære for at det norske klatremiljøet lager en årbok som kan måle seg med de største alpinorganisasjonene. Det hjelper selvsagt også at det er spennende tider for fjellklatringen i Norge med mange flinke folk som gjør bra ting som de skriver og fotograferer bra om.

Dessverre er årets utgave preget av dødsfallet til Stein-Ivar Gravdal og Bjørn-Eivind Årtun, det gjorde blant annet at utgivelsen ble forsinket siden ingen helt orket å gjøre ferdig bladet midt i sorgprosessen. Dette preger oss bladet på noen sider. Bjørn-Eivind har en veldig sterk tekst om alpinklatring og julens førstebestigning på Torre Egger, skrevet rett før de to omkom på Kjerag i februar.

Tidsskriftet får også fram spennende historier som ikke er fortalt til nå, blant annet fra klatrere som ikke nådde toppen men som har like mye spennende å formidle.

Tilføyelse: Fant en hyggelig omtale på det fine nordsvenske nettstedet Borrbult.nu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar