lørdag 18. april 2015

Følg med - Hvem vinner norgescup og verdenscupkvalifiseringen

Lørdag er det juniorenes dag i norgescupen og søndag er det norgescup og norsk kvalikk til verdenscup-konkurransen i Stavanger som før første gang arrangeres i Norden.

VGTV følger arrangementet fra klokka 10 lørdag, en spennende utvikling
Og her er den opprinnelige livestreamen, så har man litt å velge i.
Her er deltakerlista

Lørdagens juniorkonkurranse:
I eldre junior kvinner er det som vanlig duket for en spennende duell mellom Lisa Maria Kvandahl og Bergljot Jullumstrø Hansen, med et par andre Oslo-klatrere som også kan blande seg inn. Denne klassen ble mye sterkere når 99-årgangen kom med fra i år.

I eldre junior gutter er det vanskelig å se hvem som skal utfordre Leo Ketil Bøe fra Bergen klatreklubb, fersk nordisk mester og alt.

I yngre junior vil Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen være den sterkeste kandidaten, men det var Aleksander Øritsland fra Bratte Rogalands Venner som vant på Sandane. Så kanskje det kan seile opp som en god duell.

Yngre junior jenter er den største juniorklassen, bare herreklassen har flere deltakere. Den er også den mest åpne, i betydning av at få har skilt seg ut etter at den veldig sterke 99-generasjonen skiftet klasse. Oda Aagaard Lauridsen fra Ålesund vant på Sandane i januar, foran søsteren Marie, men da var det mange som ikke stilte som stiller nå. Marie gjorde det også sterkt på NM i Ålesund i november også mot 99-klatrerne. Så disse to stiller nok med et overfladisk favorittstempel fra meg, Det er også flere sterke trondheimsklatrere som stiller, og de er vant til bratt buldring og de nye veggene på Tyrili er vel passe bratte. Så vi får se.

Det er forøvrig interessant å se at så mange juniorer deltar. Til sammenligning er det NM i terrengløp for juniorer på Ås i helgen, og der er det færre i de yngste jenteklassene ned til 15 år enn på en norgescup i klatring.

Søndagen - seniorer og uttak til verdenscupen
Kvinneklassen er klart bedre nå enn på første norgescup. Maria Davies Sandbu stiller opp i første konkurranse på et par år, er det vel. Hun kommer rett fra et år med klatring, og den første 8a+ flashen til noen norsk kvinne. Så det får holde til favorittstempel. Tina Hafsaas er som flerfoldig nordisk og norsk mester i utgangspunktet en superkandidat, men hun har i praksis vært borte fra hard trening ett år på grunn av sykdom og var mye skadd i sesongene før det. Så klarer hun å by Maria på kamp, så vil det være en fantastisk prestasjon. Ragnhild Eriksrud fra Sogndal vil være en god pallkandidat også, og kanskje Anine Eriksen fra Oslo.

Herreklassen - her må Magnus Midtbø være favoritt som den siste påmeldte. Martin Mobråten er en spennende utfordrer i klassen etter et år med hard uteklatring og bestigninger opp til 8c+ og kanskje opp mot 9a. Mer usikker på hvem som ellers er sterke pallkandidater. De beste x-juniorene, som Jon Pål Hamre, viste på Sandanen at de kan slå mange av de etablerte seniorene selv om det ikke var så mange av dem som stilte i Sandane.

Henning Wang kommer rett fra 8c-bestigninger i Spania. Jarle Kalland kan komme sterkt tilbake.
Det stiller også opp flere sterkinger som har markert seg mer på buldring de siste årene, som 
Stian Christophersen, Thilo Schröter og Kenneth Elvegård.Og Bror Ranum, Christer Raugland og i det hele tatt mange fine og sterke folk gjør herreklassen til en morsom begivenhet, selv om Sindre Sæther for eksempel vil være savnet i feltet
I det hele tatt, en spennende konkurranse for alle som deltar eller følger på streamen.
(Unntatt meg selv da. Jeg skal følge egne barn på KM i turn i Buskerud søndag og Junior-NM i terrengløp, vi har alle våre prioriteringer)


Her er resultatene fra forrige norgescup i Sandane i slutten av januar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar