søndag 19. april 2015

Magnus og Tina vant norgescupen

Vanligvis ville det ikke vært noen stor overraskelse at Tina Johnsen Hafsaas vinner en norgescup. Men etter et år med sykdom, og et par år med skade før det, så var det mer overraskende at hun skulle slå Maria Davies Sandbu. For riktignok har ikke Maria klatre plastikk og konkurranse på leeeenge, men et års klatring med flashing opp til 8a+ gjorde henne til favoritt. Men de to kom like langt, og Tina vant på bedre kvalikkresultat. Dermed kan et imponerende comeback fra sykdommen for Tina være på vei.
Ragnhild Eriksen gjorde igjen en solid prestasjon bak de aller beste, og tok tredjeplasse.
Martine Limstrand tok fjerdeplassen som eneste i junioralder, og sørget dermed for å kvalifisere seg til verdenscupen senere i Stavanger i august.

At Magnus Midtbø skulle vinne årets andre norgescup ga små odds. Han var også en håndfull tak lengre enn Martin Mobråten, som tok sølv foran Endre Sandø Evensen.


Her er resultatlista

Juniorklassene ble avgjort lørdag, og de fleste forhåndsfavorittene leverte. LisaMarie Kvandahl vant den spennende duellen mot Bergljot Jullumstrø Hansen fra Trondheim og Camilla Persen fra Oslo kk. De kom alle likt i finalen på en showstopper, og det var første kvalikk som skilte Lisa-Marie fra Bergljot.

Leo Ketil Bøe fra Bergen ble en klar vinner av eldre junior gutter. Han er en ensom svale i en klasse som mistet mange av de andre gode klatrerne for aldersgrensa i denne sesongen.

Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen vant yngre juniorklasse, såvidt foran Hauk Lem fra Kolsås KK og Alexander Øritsland fra Bratte Rogalands venner.

Yngre jenter junior ble vunnet av Trondheims-klatreren Oda Emilie Aagard Lauridsen, mens søsteren ledet etter kvalikk og falt lavere i finalen. Istedet ble det Stine Raknes fra Trondheim på andre, foran Julie Klev, som tok sin første pallplass i tauklatring i denne klassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar