torsdag 9. april 2015

Masculine repetisjon av Martin Skaar Olslund og Andreas Klarström


Andreas Klarström repeterer Masculine, 8/8+, på vei inn i cruxet. Foto: Martin. Takk for bildet. 


Masculine heter ruten som kombinerer hard 8/8+ klatring med svært tynne sikringer på Häller i Bohuslän. Nå har Stefan Wolfs linje fra noen år siden fått to repetisjoner i dagene etter påske. Først ble den repetert av Martin Skaar Olslund, og i dag av Andreas Klarström. Kanonled, betegner Martin ruta på facebook og legger til at de fikk inn en rp rett før cruxet som holder et fall.

- Ruta er fantastisk, en av de beste linjene på Häller! Den har gode sikringer lenger ned og Andreas fikk inn to RPs før cruxet. Disse har holdt tilsammen fall og gjør ruta relativt trygg. Risikoen er at man kan treffe hylla, men vi hadde en pad der som ekstra sikring, skriver Martin i en melding.

Ruta går til høyre for klassikeren Trampoline, og har samme toppfeste, men går opp den loddrette plata med noen tynne og slopede tak i tynne diedre.

Ruta er gradert i engelsk risikograd som E9, hvilket betyr svært svært utsatt klatring. Det er den samme utsattshetgraden som Leo Houlding ga for Savage Horses, litt lengre til venstre på klippen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar