torsdag 9. juli 2015

Magnus Midtbø på 10.plass etter kvalikk, følg ham live søndag


Fra Magnus sin instagramkonto for et par dager siden

Lørdag startet verdenscupen i klatring for 2015 med Magnus som eneste norske deltaker. Han klatret inn til en komfortabel 10.plass etter de to kvalikkrutene. Søndag kan du følge semifinale og finale live fra Chamonix, den kanskje mest klassiske av sommerkonkurransene med Mont Blanc som bakteppe.

Konkurransen, med semifinale søndag og finale sent søndag kveld, er samtidig årets EM i klatring.
Dette er starten på en hektisk sesong for verdenscupen som i år er den mest interessante noensinne sett med norske klatreøyne fordi verdenscupen havner i Stavanger i august. Det er den første konkurransen i Norden.

For Magnus må Chamonix være et av de beste stedene å konkurrere. Han har hatt fire fantastiske konkurransesesonger som alle har startet i Chamonix i juli.

Magnus har ofte gjort det bra i Chamonix. Ifjor ble han nummer 7, men tok også 6. plass senere i cupen. I EM i 2013 ble han syv i Chamonix.  I 2012 ble han nummer fem i Chamonix og fulgte opp med utrolig sterke 4. plass i Briancon, og i Imst. I 2011 ble han nr. 3 i Chamonix og fire i VM senere på sommeren.

Vi må tilbake til 2010 for å finne en litt mindre god sesongstart for Magnus i Chamonix, men da ble han til gjengjeld nr. 5 i EM senere i sesongen. Året før kom han heller ikke til finalen, før han hadde sitt gjennombrudd som seniorklatrer senere i sesongen med finaleplass.

Magnus Midtbø ble nummer ti i fjorårets verdenscup, og er også ranket som en av verdens ti beste konkurranseklatrere. Det var en klar forbedring av en litt mer trøblete verdenscup 2013-sesong hvor han vel ikke var med i alle konkurransene og ble nummer 15. Men da kom han til gjengjeld på 3. plass i World Games, et flytt under vinneren, som er å regne som OL for idretter som ennå ikke har OL-status.

Så uansett hvordan man skal rangere norske klatreprestasjoner, så har Magnus til nå i sitt 25 årige liv hatt topplasseringer konsistent over mange år og har en enestående posisjon ikke bare i norsk og nordisk klatrehistorie, men også som kanskje den beste klatreren nord for alpene i denne perioden. 

Magnus har de siste ukene trent i Innsbruck sammen med flere av de andre mulige favorittene, og på et sted hvor han flere ganger har reist for å kunne trene på ruter og med andre klatrere som kan matche hans nivå, Det blir derfor spennende å se om Magnus nok en sesong som eneste norske klatrere gjennom historien kan være med å prege verdenscupen. 

Dessverre måtte Tina Johnsen Hafsaas melde avbud tidligere i sesongen til de første verdenscupene på grunn av mangelfullt treningsgrunnlag etter flere år med skade og sykdom. Til gjengjeld onsightet hun en 50 meter lang 8+ i Gorges du Tarn i Frankrike den siste uka, så kanskje er det en bra konkurranseform i anmarsj som gjør at hun ka være med på verdenscupen i Stavanger i august. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar