fredag 31. juli 2015

Magnus på 12. plass, nesten svensk sensasjon

Magnus Midtbø plasserte seg på 12.plass i semifinalen, også denne gang et par flytt bare unna en finaleplass. Men den store overraskelsen var 18. år gamle Kajsa Rosen, som såvidt ikke kom til sin første finale i verdenscupen. Kajsa kom på samme plass som den siste finaleplassen, men hadde dårligere kvalikk.

Med 12. plassen er Magnus relativt stabilt på samme nivå de siste par årene, og som ifjor kan han dermed godt krabbe opp på finaleplass og kjempe i toppen. Han kom likt med flere andre av toppklatrerrne på et vanskelig flytt som stoppet flere.

Han har manglet litt på toppformen fra tidligere år, og har hittil i år ikke nådd helt opp til finaleplass. Men det har endret seg i tidligere sesonger, og kan endre seg igjen. Det virker ekstremt tett i toppen i de internasjonale konkurransene.

Tina gjorde en bra førstekvalikk og var bare et og to tak unna noen av de beste konkurranseklatrerne. Men den andre ruten var litt tøffere, og i sum er det litt igjen til semifinaleplass. Hun har ikke helt hentet opp sin gamle form før sykdom har plaget henne et par sesonger, men det er spennende å se om denne forbedringen gjør at hun kan kjempe om en plass til semifinalen i Bergen.

Brage Birkelund Olsen fikk et tøft med med seniornivå og verdenscupen, og tok 62. og sisteplass i begge kvalifiseringene. Men han får en bra konkurransegjennomføring før neste verdenscup i Stavanger, og det er alltid verdifullt i overgangen til seniorkonkurranser. Denne konkurransen vil sikkert hjelpe ham til å være forberedt på det høye nivået i verdenscupen i neste runde, for mange norske klatrere om tre uker vil det bli et brutalt møte med konkurranseformatet og rutene.

For den andre svensken i semifinalen, den unge Hannes Puman, så var han ikke like heldig med semifinaleklatringen som Kajsa Rosen. Det gikk ikke så bra som i kvalikken, men det bærer bud om at svenskenes sterke juniorgenerasjon også kan hevde seg i seniorklassen.

Rosen onsightet forøvrig også 8a og 8a+ sist uke i Sveits, noe som antyder nivået på en plass blant de beste.

Finalen streames lørdag kveld.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar