fredag 4. mai 2018

Martin Mobråten repeterer legende-buldrer opp oppgraderer den til Norges første 8B

Martin Mobråten har gjort den første repetisjonen av Torstein Eides bulder Brutal Kuk på Kraftwerk like vedHell. Torstein gikk den for snart 15 år siden, og graderte den 8A+. Martin mener den fortjener graden 8B, og få (om noen) norske har gått flere buldre på den graden i Norge og utlandet, så han vet hva han snakker om. Dermed er det kanskje den første bulderen på den graden i Norge, uten at hverken Martin eller jeg har noen oversikt over det.

Det bekrefter også hvilken fantastisk buldrer Torstein var på den tiden før mange andre buldrer hardt, og bare et av mange eksempler på alle de harde buldre han har gått i Norge og utlandet, og blant annet utviklet Vingsand, Snillfjord og mange andre områder. Han gikk også en av de første 8c-rutene med Flykræsj på Hell, den harde 8b+ ruta Kraftwerk like ved.

2 kommentarer:

  1. Dette er ikke Hell, men Kraftwerk.. Husker vi spottet Mr. Eide på denne eller Trinity.. han skulle opp i en kip undercling som poppet, med er enormt spenn i kroppen så spratt han ut i en vakker bue en halvmeter over oss spottere og landet i et grantre nedi bakken 😂

    SvarSlett
  2. For en maskin, Mobråten. Bare å bøye seg i hatten.

    Men (kremt, host) eeh, var ikke jeg tilfeldigvis første norrbagge til å gå 8b i Font, back in the days?

    Øystein Andresen

    SvarSlett