lørdag 19. mai 2018

Nye ruter i Jøssingfjord (1): John Henry Nilssen går 8b+ prosjektJohn Henry Nilsen har endelig fått gått det gamle prosjektet i Helleren i Jøssingfjord med arbeidsnavnet Soline. Det har blitt feltets hardeste rute med grad 8b+ og nytt navn Trust issue (er det pga de gamle boltene tro?). Ruta ble boltet opp av Gunnar Karlsen, jeg tror det var i 1994 da en gjeng av oss bodde i området under Fotball-VM og klatret ruter på dagen. Gunnar var en av de ivrigste utviklerne av nye klipper på Vestlandet på 90-tallet.

Dette var et av prosjektene som ble stående ugått i mange år til supereffektive John Henry gjorde det unna. Dette er den andre 8b+ ruta på en uke, han gikk Atom vinter på Bergsagel for noen dager siden.

2 kommentarer:

  1. Ikke at det spiller noen stor rolle, men det var jeg som boltet denne ruten. Tror aldri Håkon prøvde noe særlig på dette prosjektet, det ble mer eller mindre forlatt etter -94, da adkomsten ble mer begrenset og andre nye felt dukket opp i Rogaland

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Gunnar, rett skal være rett. Har endret teksten. Jeg må innrømme at jeg var litt usikker etter at jeg hadde laget bloggposten om det faktisk var et av Håkons gamle prosjekter eller om noen av dere andre skulle få æren for den linja.

      Slett