torsdag 30. april 2020

Ingrid Kindlihagen og Ørjan Rødland Vaage klatrer SjimpHansen (grad 9)
17 år gamle Ingrid Kindlihagen og Ørjan Rødland Vaage følger opp NM-titlene i buldring for eldre junior med grad 9 bestigning med SjimpHansen på Ridderveggen i Fjæra innerst i Åkrafjorden i Nord-Rogaland. Dette er ny pers for Ingrid, som gjør henne til en av de yngste på graden sammen med Sunniva Øvre-Eidre (15 år) som gikk graden tidligere i våres og Tina Johnsen Hafsaas som var på Ingrids alder da hun gikk sin første 8b tilbake i 2011.

Ørjan og Ingrid er to av de beste eldre juniorene i Norge, og kommer begge fra det samme lille treningsmiljøet på Haugalandet. Imponerende. Ingrid har i løpet av april gått tre ruter på grad 9- i området.
Med Ingrid og Ørjan har Haugaland endelig fått gode arvtakere til legenden Håkon Hansen som etablerte mye av den harde klatringen her i nærheten av sin oppvekstby Haugesund på 80-tallet og så på 2000-tallet. Håkon var helt sentral for utviklingen av klatrefelt som Kreppene og Espevik i starten av sin lange og imponerende klatrekarriere,  inkludert godt kjente historier om hans sterke ønske om å gå ruter at han leidre kolleger han kjørte taxi med til å sikre ham på led fordi det ikke var så mange andre klatrere i området og som kunne klatre på hverdager. Han har også flere NM-titler, og døde i en ulykke på vei ned fra Store Skagastølstind i 2013.
SjimpHansen er en av de harde linjene på det bratte og konsentrerte feltet Ridderveggen, som ligger på privat grunn og som krever at man har god dialog med grunneieren. Det er flere andre klipper i samme område.
Ørjan Rødland Vaage har også etablert nye harde buldre i området, ihvertfall to med grad 7C+.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar