onsdag 25. august 2010

53 år gamle Chris Hamper klatrer 9-/9

Chris Hamper står fram som en av de sterkeste 50 åringene når han som 53 åring igjen har gått grad 9-/9, ifølge sin logg på 8a.nu. Det er en variant av ruta Antarktis i Myggveggen i Sogn og Fjordane. Det er da 17 år siden han ifølge sitt scorecard på 8A.nu gikk den kjente ruta Revelations på den engelske klippen Raven Tor. Det er en klassiker som var den første rutene av den graden i UK, hvis jeg ikke husker helt feil. Hamper har også rukket å bli en klassiker, siden han var med i en av de tidlige sportsklatregenerasjonene i England mens han vokste opp.
Chris har gått flere harde ruter i Sogn og Fjordane, men det er noen år siden han klatret flere ruter på grad 9- og en på 9-/9. Han jobber som lærer på Atlantic college, som ligger i området.

Han har forøvrig en blogg, som ikke er oppdatert det siste året, men som gir fører til både klatring og buldring i området.

Med fare for å skulle lage rekorder av alt mulig for å ha noe å skrive om, så tror jeg ikke det er noen som bor i Norge som har gått så harde ruter etter å ha rundet 50. Men jeg korrigerer gjerne hvis jeg tar feil.

1 kommentar:

  1. Chris har 2. eller 3. bestigning av Revelations, etter Moffat og Facet ?.. i 83-84..
    27 år siden....

    SvarSlett