søndag 29. august 2010

Da er det bare å gratulere Magnus Midtbø med 9b

Det krever litt mot å annonsere at man skal klatre grad 9b, den vanskeligste etablerte graden innen sportsklatring. Men nå har Magnus Midbø klart det han har varslet. På bloggen hans skriver han at han nå har gått Ali Hulk forlengelsen med sittestart. Det høres kanskje kryptisk ut, og ruta er litt spesiell der den går ut en lang hule. Men klatringen ut de omlag 25 metrene er da blant verdens hardeste ruter, og vel kanskje en av de eneste som er repetert og konfirmert.
Med bestigningen går Magnus inn i den ytterst eksklusive forsamlingen klatrere som jeg skriver om i forrige bloggpost, da han gikk 9a+ varianten av ruta.
Magnus brukte tre uker på ruta. Så kommer spørsmålet om bestigningen vil gjøre Magnus noe mer kjent i klatre-verden, for selv om han har fått litt oppmerksomhet så har ikke prestasjonene hans ennå fått den ry som jeg syns de fortjener. Nå står han der ihvertfall som en av de som har klatret vanskeligst gjennom tidene, med en 6. plass på all-time rankingen til 8a.nu, som riktignok ikke omfatter Chris Sharma og Daniel Andrada.

1 kommentar:

  1. Ser ut til at han får litt oppmerksomhet nå i alle fall, om enn ikke den han kanskje helst ville ha. På UKClimbing sitt forum går diskusjonen om hvorvidt det har noe for seg å lage sitstarter på ruter, og om Ali Hulk strengt tatt burde anses som et buldreproblem og ikke en rute.

    http://www.ukclimbing.com/forums/t.php?t=423329

    SvarSlett