mandag 21. februar 2011

Martin Olslund fosser fram på is

Martin Skaar Olslund har gjort en serie med fossebestigninger som bare bekrefter at 18-åringen er et av mest allside klatretalentene vi har. I går la han ut en haug med bilder på Picasa som viser noen av de mange stilige turene

 • Førstebestigning av Juvlisøyla WI6 sammen med Fredrik Moell, en bratt søyle ikke så langt fra Martins hjemby Kongsberg.
 • Code Red WI6+ sammen med Andreas Klarström og Mikjel Thorsrud, en 300 meter høy foss i Setesdal som har fått to bestigninger i vinter.
 • Førstebestigning av Solfesten WI6/M7 i Rjukan med Thilo Schröter. Bestigningen endte med at et snøskred ga Thilo et kjempefall og en knekt skuldersom nådde riksnyhetene. Her er Thilos bloggpost om turen og ulykken.
 • Solbærtoddy i Rjukan med to engelske klatrere. Den over ti år gamle ruta står i WI7, men nå var det endel mix og lettere ifølge Olslund.
 • Førstebestigning av Lithium WI5 til høyre for Hydnefossen i Hemsedal sammen med Mikjel Thorsrud. Fører på http://www.isklatring.no/.
 • I tillegg kommer repetisjoner av litt vanskelige klassikere i Rjukan som Lipton (to ganger) WI6 og Haugsfossem, samt Kjørlifossen i Lærdal.

Alt i alt en svært imponerende vinter av en gymnasiast som sikkert har et visst karakterpress og begrenset med fraværsmuligheter.

Olslund hadde et kjempeår i fjor med både bestigning av grad 9 på Maraton på Damtjern, første nordmann som fribesteg Skjoldet (grad 8) med supersvensken og norgesstudenten Andreas Klaström, juniornorgesmester og andre imponerende prestasjober (blant annet andreplass i Drammen klatreklubbs buldrekonkurranse).

2 kommentarer:

 1. Grattis med førsteplass i buldrekonken Geir!

  SvarSlett
 2. Takk. Var bare på fleip selvsagt, neppe noe sentralt klatremål for noen av oss og Martin var i råtten form den dagen. Som listen over viser er vel også innendørsbuldring det minst viktige i et allsidig klatreliv.

  Håper det går bra med skulderen din, og at det ikke spolerer for mye av klatringen.

  SvarSlett