torsdag 17. februar 2011

Noen fine norske klatrevideoer og klatreblogger

Slenger ut et par lenker som jeg ikke har sett før, selv om noe av det er lagt ut for en stund siden.

Stian Christophersen har jeg blogget ved tre anledning.
To av bestigningene er dokumentert på video:
- Fra et forsøk før han gikk Lierpilaren direkte på Bergflødt. Han gikk den på en litt annen måte enn førstebestigeren Øyvind Ville Sæther, og dro dermed opp graderingen et knepp - uten at det desavuerer den imponerende førstebestigningen til Ville som fikk løst et klatreproblem som hadde ligget der i over ti år.
- Ifjor høst gikk Stian også en hard bulder, gradert 8B, i Rocklands. Den er dokumentert her, og ja - det ser hardt ut.
Det ligger også en video fra Steakhouse (gradert font 8A+). Hardt det også gitt.

Ellers er turen til Stian også blogget om og avbildet på Kruses topptur sin blogg, og der ligger det også litt annet klatresnacks.

Ellers kom jeg over en litt morsom blogg fra Birgit Nesheim fra Tromsø, som dokumenterer en USA-tur nå på en morsom og kanskje litt mer helhetlig måte med oppturer og nedturer og med mer enn bare klatreflyttene. Nesheim har tidligere vært en av de beste juniorkonkurranseklatrerne.

Ellers fant jeg tilfeldigvis en gammel klassiker fra 2003 på You Tube som viser noen harde buldre dengang, med Morten Gulliksen i sentrale roller (som for tiden er mer kjent som superfysikeren som startet nettdatesamfunnet sukker.no, og som nå ligger i strid med Match - eller hva det nå heter - om måling av antall brukere. Tidene endrer seg, men Morten har alltid vært en av de sterkeste gutta og har gått flere av de hardeste bulderne på Østlandet opp gjennom 90-tallet og inn i 2000-tallet.

2 kommentarer:

  1. Her er en link til en blog/videoblog av bra kvalitet (hvis man tar høyde for litt selvironi). Mye moro her..

    http://wangsverden.blogspot.com/

    SvarSlett
  2. Enig. Fin og morsom og annerledes blogg. Med humor. Tenkte jeg skulle legge den inn på den definitive klatreblogglista som jeg lanserte i fjor.

    SvarSlett