lørdag 5. november 2011

Her kan du følge Buldre-NM (og her er favorittene)

Hvem som er den sterkeste mannen og kvinnen i Klatre-Norge avgjøres i Tronmdheim lørdag. Og allerede fra klokka ni sender Student-TV i Trondheim live fra konkurransen.

Bulderne er laget av superfinnen Nalle Hukkatavail, som regnes som en av verdens beste buldrere, og av Martin Mobråten. Konkurransen arrangeres i Bunkeren, som er det siste klatresenteret i Trondheim lagt i en av de beryktede tyske ubåtbunkersene fra 2. verdenskrig.

Her er deltakerlista, med imponerende 37 deltakere i herreklassen og 19 i kvinneklassen. Det deles ut kongepokal.

Av kvinnene må nok Maria Davies Sandbu tåle favorittstempelet også her, etter at hun klart vant NM i sportsklatring for noen uker siden og både buldrer og klatrer på topp internasjonalt nivå. Det ville vært hardere konkurranse hvis ikke Tina Johnsen Hafsaas hadde vært skadet, samt at verdensstjernene Therese Johansen er i Sveits og at EM-bronsjevinner fra tre år siden Hannah Midtbø, ikke konkurrerer lenger. Men lille Norge har fire buldrere på så høyt internasjonalt nivå er unikt. Men Maria, som har gjort det bra ute og inne, på tau og i buldring, kan få hard konkurranse av svenske Malin Holmberg. Hun er først og fremst er ruteklatrer, men definitivt den kvinnen som har gått flest ruter gradert grad 9 av nordiske klatrere og gått imponerende hardt på egne sikringer og i første forsøk.

I herreklassen er Magnus Midtbø også favoritt. Selv om han ikke er i samme grad i verdenstoppen i buldring som i tauklatring, så ligger alt an til at han skal dra i land denne konkurransen så sant ikke sykdommen som sendte ham ut i kvalikken i den siste verdenscupen endrer på det.
Fjorårets sølvvinner, og sølvvinner fra årets Sportsklatre-NM, landslagstrener Stian Christophersen, vil sikkert satse på pallen denne gangen også..
Men det blir kamp om de plassene:
Den utrolig allsidige Sindre Sæther, som både gjør det bra i buldrekonkurranser og forbløffer en europeisk klatreverden med sine støtende fribestigninger i Trollveggen de siste årene.
Robin Mjelle fra Bodø har gått flere harde buldre grad 8B det siste året, både repetert og førstebesteget.
Og som en liten bonus fra gamle dager, Jarle Risa fra Sola, som vant NM for nesten ti år siden da det ble arrangert utendørs på Kontraskjæret og som er en av de som førstebestiger flest harde buldre i Norge.

Og så er det noen sterke uteklatrere, som John Henry Nilssen som fikk tredjeplass i NM. I slike konkurranser er ofte kapasiteten til sterke ruteklatrere en stor fordel. Så kanskje han kan overraske litt i forhold til de mer dedikerte buldrerne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar