torsdag 10. november 2011

Den mytiske norske bulderen på Häller

Sterke og tøffe Espen Samuelsen fra Son har satt noen solide spor etter seg i Bohuslän. For et par år siden gikk han en flott bulder som har pirret mange av de bedre svenske buldrerne. Den har fått navnet Espens hangel, og den har svært få repetisjoner tross 7C-graden. Men svenske Daniel Olaussen har gjor alt unntatt å toppe ut, og har skrevet om det på bloggen sin. Her har han også et fint bilde av den sterke veteranen Henrik Sannelöv, som repeterte den i mai.
Ellers finnes det flere fine buldrebilder på bloggen hans, og på andre svenske buldreblogger.
Her er et bilde av Petter Restorp, som også jobber på bulderen, på den fine billedbloggen Climbingpics. Bilde er lagt inn av Peter Erhard

Lagt på 18.11: Nå med video av bulderenHer er føreren for denne og endel andre buldre på Häller.

Og her er et bilde av bulderen med den amerikanske buldreren Walker Kearney, som bor i Gøteborg.
Han er forøvrig ekstremt aktivt og har en bra blogg som blant annet viser noen fine buldreområder han står i spissen for å utvikle i Sør-Bohuslän.

Som dere ser, svenskene er gode til å ta bilder av fine buldre uansett om de går den eller ikke.

Häller er mest kjent for sine mange flotte og vanskelige naturlig sikrede ruter, men under disse klassikerne ligger det mange fine steiner også, de største i villa-størrelse.

Denne bloggen mangler kanskje det store nyhetspoenget, men noen fine bilder med mere er det beste jeg kan by på en litt kjedelig novemberkveld.

2 kommentarer:

  1. Haha svensker er gode til å ta bilder av bulder de ikke går... Spørr du meg gikk han en flott bulder til en nohand. At førstebestiger valgte å toppe ut bør ikke skape et unødvendig press på att alle som vil gå den eggen skal gjøre det samme. Uttoppingen betydde jo ingen ting for graden? Det intersante er om den korte og trygge varianten skal få sitt eget navn?

    SvarSlett
  2. Det var faktisk ikke ment ironisk, dette er jo bare en glad-blogg. Når det gjelder Daniel, så er jeg imponert over at han vil gå den på nytt for å gå den mosegrodde uttoppingen. De færreste hadde stusset på om han hadde hoppet av etter selve bulderen. men som de skriver i font-føreren om en kjip uttopping som mange dropper: "In your heart You know".

    SvarSlett