lørdag 12. november 2011

Maria Davies Sandbu perser i europeiske ungdomscup

Fjerdeplass i Pau i Frankrike lørdag er det beste resultatet til 19-åringen fra Trondheim i en internasjonal sportsklatrefinale. Hun har tidligere fått en fjerdeplass i den samme buldrecupen og en sjetteplass på sensommeren i ungdomscupen.

Her er hennes tidligere prestasjoner i internasjonale konkurranter

Jakob Heber Norum kom dessverre ikke til finalen i sin klasse Youth B med sin ellevte plass, og dermed ikke fikk fulgt opp sin flotte andreplass i sist konkurranse.
Endre Sandø Evensen kom på en 15. plass i sin klasse i sin klasse Youth A. Dette er første gang bergenser ble med i en europeisk ungdomscup, og det ble en bra debut. Spesielt fordi det ut fra resultatlisten ser ut til å bare være noen få tak opp til en finaleplass. Forskjellen mellom 10 og 15 var svært liten.

For Maria var dette bare en forlengelse av de andre sterke prestasjonene i år.
Forrige helg vant hun overlegent det norske mesterskapet i buldring, og tidligere i høst kom hun til finalen i Junior-VM, og hun har gjort det bra i mange konkurranser. Inkludert NM i tauklatring som hun vant og nordisk mesterskap hvor hun tok bronsje.

Dagens finale bekrefter bare det som er vist tidligere i år: Hun står fram som den kanskje mest komplette kvinnelige klatrerne noensinne i Norge, med nierruter, buldring opp til 8A og sterke konkurranseprestasjoner i samme sesong. Og det tiltross for at hun vel ennå ikke har fylt 20 år.

Hannah Midtbø har tidligere vunnet en tidligere konkurranse i den samme ungdomscupen for noen år siden.

Sammen med Hannah Midtbø, Therese Johansen og Tina Johnsen Hafsaas utgjør Maria en generasjon som tilfører norsk klatring et helt nytt nivå, og som også internasjonalt er en sterk bredde over som overgår mange andre større klatre nasjoner.


3 kommentarer:

 1. Ser ut som Endre S Evensen ble nummer 15 også.
  http://www.ifsc-climbing.org/index.php?page_name=resultservice&comp=1347&cat=15

  SvarSlett
 2. Auda, litt slurv der. Har skrevet det inn i saken. Takk.

  SvarSlett
 3. Bra at du får med de viktige detaljene, hehe ;)

  SvarSlett