onsdag 9. september 2015

Her er Adam Ondras elleville bestigningsliste i Trøndelag

Adam Ondra har gjort nye knallharde førstebestigninger i Flatanger og Hell de siste dagene i august etter verdenscup-konkurransen i Stavanger, rapporterer både 8a.nu og Rock&Ice.

Verdens beste ruteklatrer har gått to nye 9a-ruter og to 8c+ ruter på noen få dager. Han har gått Witchammer (9a), en rute boltet av "polsknorske" Adam Pustelnik og som sveiver innom tre andre harde ruter. Ruta ble gått i to forsøk. “Flatanger at its best", skriver han på 8a.nu. 

Han gikk ruta Brunhilde low-start (9a), hvor ruta faktisk starter på bakken og ikke fra en jumar-start som den første versjonen - hvis jeg har forstått det rett.

På scorecardet sitt på 8a.nu har han også ført opp en 8c+ linje til som førstebestigning, men sier det ikke er en fullverdig linje men det foreløpige resultatet av det som skal bli en ny rute.

Han gikk også en ny 8c+ rute på Hell, som han ikke vet navnet på, men som er oppført som det siste prosjektet i venstre del av Hell. Klatringen er 8c, men det andre klippet løfter graden.

Ondra har også ført opp syv ruter fra Tro på Mirakler, grad 8b+ og ned til 9-, på sin bestigningsliste for 31. august, men jeg vet ikke om alle - og de fleste onsight, ble gått på en dag. Uansett kjapt levert fra verdens beste norgesvenn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar