lørdag 12. september 2015

Nå kan Drammensklatrerne endelig møte høsten med innevegg

Displaying IMG_2839.JPG

Per Ødegård og Sveinung Grande får på plass madrassdekket og dermed er buldreveggen på Åssiden i Drammen klar for nye og etablerte klatrere. 

Mandag åpner en ny innevegg i Drammen etter flere år uten noen treningsmuligheter for klatrere i regionen. Til uka blir det gratis prøveklatring, inkludert teknikkurs på tirsdag.

Her er buldreveggen som Drammen Klatreklubb har fått laget med hjelp av Team bygg i lokalene til Crossfit Fønix på Åssiden(rett nedenfor Bera). Det er en buldre- og barnevegg. 5 meter bred og høy barnevegg, og drøyt ti meter buldrevegg på over fire meters høyde og i tre ulike vinkler. En av de råeste buldreveggene på Østlandet i høyde og bratthet, og det er skrudd opp et 20 talls buldreproblemer fra lett til ganske vanskelig.

Drammensområdet har vært den største byen i Norge uten verken klatrevegg eller buldrevegg i et par år nå, etter at klubben mistet veggen på Kjøsterud skole. Det har vært flere planer om større vegger, men foreløpig ikke blitt noe av det. Så nå er løsningen en buldrevegg i noen år, og så får vi se om det skjer noe mer fra de gode kreftene som prøver å realisere det.

Til nå har Drammensklatrere reist til Holmen klatresenter 20 minutter unna eller til Oslo. Nå er reiseveien redusert til noen minutter for alle i Drammen, og forkortet betydelig for alle i regionen. Billig blir det også, med bra halvårsabonnnement eller månedspris og klippekort for medlemmer av DKK.

(Man skal alltid være åpen om bindinger, og i denne omtalen er jeg så langt unna nøytral som det er mulig å komme. Foreløpig er jeg Sveinung Grande, meg selv og Patrick Pedersen som har vært primus motor, med god støtte og pengebevilgning fra styret i klubben.)

Vi håper flest mulig blir med, både for å klatre slik at satsingen går rundt og gjerne bidra med ruteskruing og annen innsats for å skape et godt tilbud for nye og etablerte klatrere i regionen. Vi håper også å starte barneklatring etter høstferien, så bare ta kontakt hvis dette er aktuelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar