fredag 18. september 2015

Her er landslaget til nordisk mesterskap

Om to uker er det nordisk mesterskap i Gøteborg. Norges klatreforbund har tatt ut 14 utøvere i senior- og juniorklassene.
Her er lista fra klatreforbundet, som er uten de store overraskelsene bortsett fra at Lisa-Marie Kvandahl sikkert bare er forglemt fra lesten som er publisert fordi hun står på deltakerlisten til svenskene. Jens Kristian Aasmundsen står også på deltakerlista til arrangørene, så han er vel også på lista:
Jon Pål Hamre
Bergljot Hansen
Brage Birkelund Olsen
Rolf Martin Bjørngaard
Leo Bøe
Martine Limstrand
Aleksander Øritsland
Hauk Lem
Camilla Persen
Håvard Helgesen
Martin Mobråten
Maria Davies Sandbu
Tina Johnsen Hafsaas
Magnus Midtbø

Det skal også være slik at Jakob Heber Norum skal delta, uten at han står på noen av listene. 

Det er noen opplagte vinnerkandidater: 
Magnus Midtbø er en soleklar ener i seniorklassen, slik han har vært i ti år nå. 
Svenskene har like soleklare vinnerkandat i kvinneklassen med Kajsa Rosen, som strengt tatt er junior men like fullt har plassert seg på topp ti i seniorklassen i verden. 

Når hun ikke stiller i juniorklassen, så er den mer åpen og Martine Limstrand kan vinne. Men der kjenner jeg nivået for dårlig. 

Juniorklassen for herrene er i utgangspunktet Hannes Puman med favorittstempel, men litt varierende klatring kan gjøre den interessant selv om det er all grunn til å tro at han vinner den hvis han stiller i den klassen og ikke i seniorklassen. Jon Pål Hamre er den som har gjort det best av juniorene som stiller i de siste konkurranene, men hvis Jakob stiller så kan det og det kan absolutt bli en bra plassering. Og her er konkurransen så jevn av de norske at alle kan ta medalje. 

Leo Ketil Bøe og Lisa Marie Kvandahl kan begge vinne Youth A, 16-17 åringenes klasse. 

I den yngste klassen er det ikke tatt ut noen jenter, så rekrutteringen derfra er kanskje litt krevende. Freya Duncan fra Sverige gjorde det best i junior-VM, mens søstrene Oda og Marie Aagaard Lauridsen også vil gjøre det bra. De bor i Ålesund, men representerer Danmark. 
I gutteklassen vil Jens Kristian Aasmundsen være en medaljekandidat, mens svenske Ymer Alber er favoritt ut fra de siste konkurransene. 

Men foreøpig virker det ikke som om deltakerlisten eller listen over de norske uttakene er komplett, så dette kan forandre seg fram til konkurransen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar