fredag 16. oktober 2015

De yngste juniorjentene har allerede vunnet det første slaget om helgens norgescup

Med 24 påmeldte jenter i 13-15 år er den yngste juniorklassen også den overlegent største i helgens Norgescup i Haugesund på den nye Haugalandsveggen. Spesielt målt mot senior kvinner, hvor Ragnhild Eriksrud igjen sikrer at kvinneklassen har en toppklatrer med i norgescupen.
Det er også stor spredning i den yngste kvinneklassen geografisk, som gjør at denne klassen helt klart er den viktigste med tanke på norsk konkurranseklatring framover. Det er naturlig å peke på de to danske søstrere Oda og Marie Aagard Lauridsen som favoritter basert på tidligere konkurranser, men ellers er det vanskelig (for meg) å si hvem som skiller seg ut i toppfeltet.

Det er 13 gutter i den yngste juniorklassen. Her er det flere interessante navn, men Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen, Hauk Lem og Baste Andeselic har gjort det bra i konkurranser mens Arne Farestveit fra Sogndal har klatret bra ute med bestigninger opp til grad 8+. Så det kan bli spennende.

Det er ni jenter i juniorklassen, men kanskje den mest spennende med tanke på at halvparten av deltakerne holder et nordisk toppnivå i den "gyldne" 99-årgangen som kanskje er den beste og bredeste norsk konkurranseklatring har sett. Lisa-Marie Kvandahl er igjen favoritt etter sterk klatring i de siste internasjonale konkurransene, med semifinaleplass i Junior-VM og sitt tredje nordiske mesterskap som styrkemarkeringer. Men hun har også tapt for både Bergljot Jullumstrø Hansen og flere andre sterkinger de siste årene.

9 seniorgutter stiller opp, med Håvard Helgesen som favoritt etter sin sterke 3. plass i nordisk mesterskap for juniorer for et par helger siden. Flere av de vanligvis sterke deltakerne i denne klassen deltar ikke, eller stiller i den kombinerte senior- og juniorklassen,

Totalt stiller ni herrer også i konkurransen. Endre Sandø Evensen er favoritt etter tredjeplassen i nordisk mesterskap og flere sterke plasseringer i et felt hvor Magnus Midtbø ikke stiller og hvor endel av de andre som har kjempet i toppen heller ikke stiller. Men det er alltid gøy når Jan Eivind Danelsen er i veggen, da kan mye rart skje. Så det er all grunn til å følge med.

Som vanlig i Norgescupen sørger gode arrangører for at det både er livestream og live resultatføring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar