torsdag 29. oktober 2015

NM med tidenes herrefinale og 52 år gammel finalist


  • Helgens norgesmesterskap kan få en av sine sterkeste finaleheat. Tidenes beste norske klatrere møtes på Moldeveggen lørdag.  
  • I kvinneklassen settes aldersrekord med 52 år gamle Ulrika Tiegs. 
  • Og i herreklassen er en snart 16 år Leo Ketil Bøe pallfavoritt. 
Magnus Midtbø er favoritt, og kan ta sitt 11 norgesmesterskap lørdag. Men møter også et par andre legender i form av Martin Mobråten og Sindre Sæther, to av de andre beste klatrerne på 2000-tallet. 
Men både Martin og Sindre skal få hard konkurranse fra snart 16 år gamle Leo Ketil Bø fra Bergen om pallplassene. For å være litt dristig i tippingen, så tror jeg 15-åringen er bedre konkurranstrent enn de andre kandidatene utenom Magnus og kan ta pallplass som kanskje den yngste siden Magnus selv slo gjennom som Norgesmester for 11 år siden som 17-åring. (Her er jeg på tynn grunn, men satser på at kommentarfeltet hjelper meg hvis jeg har bommet på aldersfakta). 
Totalt stiller 16 herrer i seniorklassen, blant annet også de sterkeste juniorgutta. Hvis alle stiller, blir det delt ut Kongepokal også.

Bare seks jenter er påmeldt i seniorklassen for kvinner. Maria Davies Sandbu er favoritt, i fraværet av Tina Johnsen Hafsaas som deltar i en invitasjonskonkurrane i Finland. Men det mest oppsiktsvekkende i kvinneklassen er ny aldersrekord med 52 år gamle Ulrika Tiegs som er garantert finaleplass med dagens påmeldingsliste. Det er over 20 år siden hun ble svensk mester . Hun har siden bodd i Norge og har gjort seg mest bemerket med mange flotte førstebestigninger i Bohuslän. 
Ragnhild Eriksrud er pallkandidat, og det er også Martine Limstrand. 

14 gutter stiller i eldre junior. Favoritt når Leo stiller i seniorklassen er nok Håvard Helgesen, som også har gjort det bra i sist norgescup og fikk 3. plass i nordisk mesterskap. 

Lisa Marie Kvandahl ville vært favoritt hvis hun stilte i kvinneklassen, basert på resultatene på finalerutene sist norgescup og resultatene i verdenscupen i Stavanger. Men hun stiller i eldre jenter-klassen. Selv om hun er favoritt der får hun det nok like tøff motstand der som i seniorklassen, for det stiller en håndfull jenter opp som alle kan få pallplass.

I den yngste jenteklassen er det flest deltakere med 24 13-15 åringer. Det er også det mest åpne feltet, hvis vi ser bort fr de to danske dynamittsøstrene Oda og Marie Aagard Lauridsen som bor i Ålesund. Mia Wollebæk fra Trondheim gjorde det best i forrige norgescup, og står av den grunn fram som den fremste pallkandidateten med norsk pass. 

Yngre junior gutter har som vanlig Jens Kristian Hagaseth Aasmundsen som favoritt, selv om han utfordres noe av et par andre, og spesielt Hauk Lem.

Her er info om streaming, deltakerliste og annet praktisk. Utrolig bra med flinke arrangører og et forbund som stiller opp og ordner alt det praktiske så også vi som ikke er i Molde kan følge arrangementet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar