lørdag 3. oktober 2015

Her er toppene før finalene i Nordisk mesterskap.


Debutant Håvard Helgesen i Youth A med sterk start på 3. plass i kvalikken.Fotos: Thor-Henrik Kvandahl.

Svært lette kvalikkruter (eller sterke klatrere) gjorde at det er en håndfull klatrere som deler førsteplassen før finalene i begge seniorklassene. Alle norske kom til finale, og i de fleste klasser var det uansett under ti deltakere.

Fire herrer toppet begge kvalikkrutene, inkludert forhåndsfavorittene Hannes Puman og Martin Mobråten og de to andre supersterke svenskene Magnus Hagstrøm og Erik Grandelius (de tre sistnevnte har alle gått 8c+ eller 9a, så det vitner jo om styrke)

Tina Johnsen Hafsaas var blant de seks som toppet begge kvalikkrutene, mens Maria Davies Sandbu kom på 7.plass. Også Martine Limstrand stiller i senior istedet for junior (som jeg blogget i går, og kom også til finaleplass

Rolf-Martin Bjørngaard ligger likt med Brage Birkelund Olsen i junior herrer. Martinius Hals Skar er også i finalen.

Lisa-Marie Kvandahl ligger på delt førsteplass med danske Primula Aalund i
jenter Youth A. Camilla Persen, også Oslo Klatreklubb, ligger på tredje.

Leo Ketil Bøe ligger på andreplass etter svenske Fredrik Serlachius i herrer Youth A. Debatant Håvard Helgesen ligger på tredjeplass.

I gutter Youth Bligger  Hauk Lem på en god fjerdeplass mens Jens Kristian Aasmundsen har sjetteplass og Alexander Øritsland fra BRV på 9. plass og dermed finaleklare.

Finalene skjer i kveld.

Takk til det norske støtteapparatet, som sender bilder av papirutskriftene fra resultatlistene, siden de svenske arrangørene gjør sitt beste for å gjemme dette mesterskapet mest mulig fra utenomverden.

Her er Lisa-Marie Kvandahl på vei mot delt førsteplass i kvalikken. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar