fredag 2. oktober 2015

Her er landslagsutøverne du ikke får sett i aksjon i Nordisk mesterskap i helgen

Norge kan ta fire-fem gull i helgens nordiske mesterskap.
Her er en oppdatert liste (nederst i saken) over de norske deltakerne til Nordisk mesterkap som arrangeres i Gøteborg i helgen. Jeg har tidligere omtalt listen, og sjansene for å vinne i de ulike klassene, men nå er den litt oppdatert.
Blant annet er det klart at Magnus Midtbø ikke er med. Han vil fokusere på uteklatring og dypvannssoloering, og har reist til Mallorca. Her er deltakerlista

Det er også klart at det ikke blir mulig å følge konkurransen live på en videostream, skriver klatreforbundet. Det er synd og veldig merkelig. I Norge er dette blitt standard i norgescup og NM, sikkert takket være god innsats fra klatreforbundet og lokale klubber. Uansett om det skjer i Nordfjord eller Orkanger eller Molde eller i større byer, så er det en god livestream som gir konkurransene en helt annen status. Det samme fikset danskene greit i buldre-nordisk det siste året og i fjorårets nordisk på tau.
Her henger Sverige etter, og det er helt uforståelig at forbundet og klubben i Sveriges nest største by ikke klarer en så enkel oppgave som alle med en pc og en linje og et videokamera strengt tatt kan sette opp på et kvarter. Det er ikke meningen å være negativ til forbundet altfor sterkt, for i det svenske klatremiljøet er det mer enn nok brønnpissing allerede. Og det svenske klatreforbundet har fått fram den ene imponerende konkurranseklatreren etter den andre. Men det er synd at digitaliseringen ikke helt har nådd inn i Sverige. Streaming har vært et viktig tilskudd for å skape interesse for konkurranseklatring.

Hvem er så favorittene?
I fravær av Magnus Midtbø er det to kandidater på herresiden:
Svenske Hannes Puman og Martin Mobråten er favoritter. Martin gjorde det best i verdenscupen i Stavanger, og Puman har kanskje ikke helt fulgt opp framgangen i år. Men en litt mindre buldrete rute enn semifinalen i Stavanger vil favorisere Puman, tror jeg.

Kvinneklassen har tre sterke kandidater. Kajsa Rosen er en sterk kandidat med plassering i topp ti i verdenscupen. Det kan være tøft for Tina Johnsen Hafsaas å matche dette selv med en sterk 20.plass i siste verdenscup, og fortsette seiersrekken i nordisk helt fra 2010.
Maria Davies Sandbu er også en sterk pallkandidat

Juniorjentene har Martine Limstrand som en åpenbar kandidat, fordi hun står som eneste deltaker og fordi den beste svenske junioren deltar i seniorklassen.

Juniorherrene er mer åpent, men Jon Pål Hamre har vært et hakk vassere enn de andre norske i de siste konkurransene. Og når Puman deltar i seniorklassen, så kan det bli en norsk vinner.

Youth A, 16-17 åringene, har to norske favoritter med Leo Ketil Bøe og Lisa-Marie Kvandahl.

Youth B, 14-15 åringene, har ingen kvinnelige norske deltakere. Blant gutta er svenske Ymer Alber en favoritt, men Jens Kristian Aasmundsen kan utfordre ham.

Her er listen over de norske :
Brage Birkelund Olsen
Rolf Martin Bjørngaard
Leo Ketil Bøe
Martine Limstrand
Lisa Marie Kvandahl
Aleksander Øritsland
Hauk Lem
Camilla Persen
Håvard Helgesen
Martin Mobråten
Maria Davies Sandbu
Tina Johnsen Hafsaas
Jens Kristian Aasmundsen
Jakob Heber Norum
Endre Evensen
Martinus Hals Skar


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar