lørdag 17. oktober 2015

16-åringene knuste seniorene i Norgescupen


                                                                                                                    Foto: Thor-Henrik Kvandahl

De to 16-åringene Leo Ketil Bøe og Lisa-Marie Kvandahl (bildene) var de to klarte beste klatrerne i hvert kjønn i lørdagens norgescup i Haugesund på den nye Haugalandveggen. 

Leo stilte i seniorklassen, og slo Jon Pål Hamre, som igjen slo Endre Sandø Evensen - som tok bronsje både her og i nordisk mesterskap i Sverige for et par helger siden. De tre toppet finaleruta, som ble avgjort på kvalikkresultatene.

Lisa-Marie Kvandahl vant en jevn juniorfinale, og slo også seniorvinner Ragnhild Eriksrud. Hun slo også junirogutta i en kvalikk, men der kom de to første et flytt lengre i finalen og toppet ruta. Lisa-Maria kom foran Bergljot Hansen og Camilla Persen - en topptroika gjennom flere konkurranser.

Jens-Kristian Hagaseth Aasmundsen vant av de yngste gutta foran Hauk Lem og Alexander Øritsland, tre 15-åringer som jevnt over ligger i toppen i konkurransene.

Yngste jenteklasse ble vunnet av Oda Marie Aagard Lauridsen, hun ville også blitt nummer to i gutteklassen (så sant jeg fulgte godt nok med på livestreamingen fra en tribune i en turnhall). Søster Oda tok tredjeplass, mens Mia Wollebæk tok 2. plassen i den største klassen hvor det var relativt jevnt mellom de seks første. Det lover bra for norsk kvinneklatring at 99- og 2000 årsklassen er såpass solid.

Juniorklassen for 16-18 åringene ble vunnet av det relativt nye stjerneskuddet Håvard Helgesen fra Sogndal, som toppet ruta sammen med Birk Dahle fra Lillehammer. Eivind Kittelsen tok tredje. Helgesen tok tredjeplass i junior-nordisk for et par uker siden, etter Leo Ketil Bøe som i dag stilte i seniorklassen.

Her er resultatene

2 kommentarer:

  1. Ikke Helge, men Håvard Helgesen;-)

    SvarSlett
  2. Jepp, lite glipptak der noen minutter. Strømsgodsets pressesjef het Helge Helgesen så det satt seg fast i første versjon.

    SvarSlett