torsdag 28. november 2019

Hør Robert Caspersen fortelle om klatrelivet sitt i DNT podcasten Utestemmer

Klatrelegende og guide Robert Caspersen blir intervjuet av Eivind Eidslott i DNTs podcast Utestemmer.

De fleste som har klatret litt kjenner til Roberts mange prestasjoner fra tre NM i sportsklatring på 90-tallet til førstebestigninger på de vanskeligste storveggene i Antarktis sammen med Ivar Tollefsen og på Trango Pulpit i Pakistan. Nå er han en av de få som jobber som alpinguide på heltid. Dette året har han og familien flytta til Frankrike for å jobbe og være på tur nærmere alpene og kalksteinsklippene.
Gjennom 90 minutter kan du høre Roberts spennende og viktige historier, både ukjente og mer kjente. Det er også et sterkt møte med de mørkere sidene ved klatringen som Robert har opplevd svært nært, spesielt med storebrorens død i en klatreulykke i 2000.

Eivind Eidslott har det siste året drevet podcasten for Den Norske Turistforening. Han har intervjulet flere klarere, blant annet Ture Bjørgen fra Rogaland Alpine Redningsgruppe, Stein P. Aasheim og Cecilie Skog.
Eidslott har spesielt markert seg i norsk friluftsliv med å starte bladet Fri Flyt for omlag 20 år siden, og har skrevet flere bøker om friluftsliv og skikjøring.

Jeg får heller komme med en podcast-guide til klatring litt senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar