tirsdag 26. november 2019

Hvis du lurte på om Magnus Midtbø også kunna onsighte NM-finaleruta?Her ser du Magnus Midtbø cruise finaleruta i NM noen før NM-finalen som Leo Ketil Bøe fra Bergen vant overlegent med den eneste flashen av herrefinalen på Oslo klatresenter.
Magnus Midtbø stilte ikke i NM etter at han la opp som konkurranseklatrer for noen år siden, og var på vei til USA da NM ble arrangert. Han han er nøye med å understreke at det er forskjell på en finale og å prøve uten press senere. Men han tror også at ruta klokker inn som en litt snill 8b. Etterpå ble en hvil i ruta bytta ut med et dårligere tak, uten at det er gitt hvordan det preger grader, men det forsterker jo bare Leos prestasjon under NM.
Og så er det jo fint å se at tidenes norske sports- og konkurranseklatrer fremdeles holder koken.

 I den første versjonen av denne bloggen hadde jeg misforstått og trodd at Magnus gikk ruta etter NM, men litt vennlig korrigering gjør at det forhåpentligvis er rett nå. Jeg skrev også flasha, men jeg mener vel strengt tatt onsight. Leo gikk den ihvertfall onsight, altså uten å ha sett andre klatre den, og jeg antar Magnus også gjorde det slik

1 kommentar: