lørdag 2. november 2019

Leo Ketil Bøe alene på toppen i norgescupen i Bodø


Leo Ketil Bøe vinner herreklassen, med eneste topp av finaleruta og her på den ene kvalikkruta. Takk til ruteskruer Henning Wang for foto


Leo Ketil Bøe fra Bergen vant seniorklassen helt overlegent, og var den eneste finalisten i alle klasser som toppet ruta.

Han er dermed sterkt tilbake etter å ha vært skadet i stort sett hele sitt første år som senior, etter at han stort sett gjorde rent bord i juniorklassen i Norge og Norden i flere år. Førsteårssenior Hauk Lem fra Kolsås KK tok andreplass, foran Christer Raugland, som for anledningen representerer Bodø Klatreklubb.

I juniorklassen var vinneren Arne Farestveit fra Sogndal så og si på toppen på den samme finaleruta, men ramlet av det grandiose topptaket etter det som kanskje var en litt for tidlig feiring før han fikk klippet. Uansett sterkt klatra. Tobias Reidel fra Oslo klatreklubb var også nært toppen, og disse to klatret bedre enn alle andre enn vinneren i seniorklassen. Leo Chiba fra Tromsø KK tok tredjeplassen i juniorklassen.

Juniorkvinnene sterkest
Hos kvinnene var det de eldre juniorene som klatret best sammenlignet med seniorklassen som klatret på samme rute - en rute på omlag grad 8+ som ingen var i nærheten av å toppe. Emma Støver Wollebæk fra Trondheim KK vant, men like bak kom Amanda Buer fra Oslo klatreklubb i det som kanskje var hennes beste prestasjon som konkurranseklatrer. På tredjeplass kom Ingrid Kindlihagen fra Haugaland klatrelag.

I kvinneklassen ble det en stilig duell mellom Martine Limstrand fra Lofoten klatreklubb og Sunniva Haave fra Oslo KK. Martine er dronninga av klatring i Nord-Norge med bakgrunn fra Bodø, Lofoten og nå student i Tromsø. For noen år siden var hun  den beste juniorkonkurranseklatreren og vant blant annet junior nordisk, men de siste årene virker hun mer fokusert på tradklatring og fjellklatring. Så stilig at hun slenger seg med, og gir konkurranse til siste tak til vinneren Sunniva Haave, som vinner sin andre norgescup på rad etter at hun utvidet reportoaret fra buldring til led, og bare en uke etter at hun ble nordisk mester i ledklatring.

Seniorklassene var som i Tromsø en blanding av sterke vinnere og et litt utvidet klubbmesterskap, så nivået var for å si det forsiktig litt ujevnt. Heldigvis har det sterke lokale oppmøtet sørget for at resultatlisten ikke ble for kort. Men det forklarer også hvorfor juniorklassene strengt tatt gjør det bedre, for der deltok vel mer eller mindre alle de gode klatrerne.

Det ble også spennende dueller i yngre juniorklasse, både mellom de beste av hvert kjønn og hvem som som lengst på den samme finaleruta som nok var 9- til topps.


Edel vinner av duellen 
Edel Lemvik vant den duellen både internt i kvinneklassen og rett over herrevinner Theodor Kirkebø, og ganske nært toppen. Edle fra Bratte Rogalands Venner vant også denne gang duellen mellom henne og Sunniva Øvre-Eide fra Grenland klatreklubb, mens Elise Franzen Olsen fra Lillehammer KK befestet at det unge talentet også vil henge med i toppduellen i yngre junior.

Theodor fra Kolsås Klatreklubb vant som vanlig og foran klubbkollega Trym Skuggen Landmark, med Andreas Kaada fra BRV rett bak.

Dermed ble gullene fordelt broderlig og søsterlig til hver sin klubb over hele Sør-Norge, med Trondheim KK, Sogndal KK, Bergen KK, Bratte Rogalands Venner og hver sin klubb i Oslo. Selv sølvmedaljene ble likt fordelt mellom de to Oslo-klubbene, med to til Kolsås og to til Oslo kk.

Som i Tromsø for to uker siden så virker konkurransen bra arrangert på et nytt klatresenter som så bra ut og med ruter som fungerte bra til å splitte feltet. Selve finalene gikk også raskt og effektivt unna. For alle andre enn publikum i Bodø var det nødvendig å kjøpe seg et kort abonnement på lokalavisa AN.no for å se streamen, men flott at klubben fikk til en videostream. Da er det ikke så viktig at alle fakta sitter rett når det skal kommenteres på direkten. Imponerende at Bodø KK følger opp Tromsø KK og arrangerer en proff norgescup i en tid hvor det virker krevende å få arrangørklubber og klatresentre til å stille opp.

Her er resultatlista

Edel Lemvik kommer et par tak under toppen og vinner sin ande norgescup på rad yngre junior, den største klassen og kanskje den mest spennende duellen med andrekvinne Sunniva Øvre-Eide. Foto: Henning Wang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar