søndag 10. november 2019

To dobbeltseire til de yngste juniorene i Nordisk mesterskap i ledklatringFoto av Theodor Kirkebø, vinner av yngre junior. Instagramfoto: Torbjørn Wiik, som har tatt fine bilder fra de siste norgescupene og nå fra Nordisk. Takk for det. 

De yngste juniorene gjorde rent bord i Nordisk mesterskap i Malmø søndag. Sunniva Øvre-Eide tok en liten revansj på Edel Lemvik etter noen konkurranser med sølv, men de to var overlegent best. På samme vis ble det dobbeltseier hos herrene hvor det bare var tid som gjorde at Theodor Kirkebø slo Kristoffer Raa Danielsen.

Thilo Schröder vant herreklassen så klart som det er mulig på den korte og ikke så veldig bratte veggen for herrene. Han var eneste senior-deltaker fra Norge. Tina Johnsen Hafsaas fikk en litt overraskende 3. plass, et hakk ned fra kvalikken.

I mellomklassen for juniorene ble det to sølv, etter at Arne Farestveit og Emma Wollebæk ledet etter kvalikk. Arne falt et hakk ned mens Ingrid Kindliahagen kapret sølv foran Emma i finalen.

Regine Storå ledet juniorklassen etter kvalikk, men endte på tredje i finalen. Albert Suthurst fikk fjerdeplass. Også her var det den litt rare regelen om at juniorene klatret med senior, og ikke fikk sin egen finale.

Her er resultatlista

Norge var beste nasjon med tre gull og totalt ti medaljer.
Sverige fikk to gull og åtte medaljer.
Danmark fikk to gull og fire medaljer.
Finland fikk ett gull og to medaljer.

For oss som fulgte konkurransen på streamen, så er det rart at det Svenske klatreforbundet velger å legge konkurransen til en såpass kort og lite bratt vegg som i Malmø, det så litt tidlig 90-talls ut selv om rutene og takene så moderne skrudd ut. På streamen så var kvalifiseringen umulig å følge, det var som et overvåkingskamera, men det er vel ikke så mange som overfører kvalikk så det var til å leve med. Finalene var langt bedre, selv om det heller ikke var veldig proft produsert sammenlignet med det vi har sett i lignende konkurranser og endel vanlige norgescuper. Det er ikke det viktigste rent sportslig selvsagt, men viktig for å øke interessen for konkurransen.


Sunniva Øvre-Eide med en frekk nohands rett før uttopping, som eneste deltaker i alle finalene i den korte og buldrede konkurranseveggen. Foto fra Instagram: Torbjørn Wiik. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar