søndag 2. mai 2021

Christer Raugland repeterer 8b+ ruta i Østmarka


Christer Raugland får første repetisjon av 8b+ ruta Soundtrack for the blind på Håkon Hansen-steinen i Østmarka. HH-steinen er egentlig en liten klippe noen hundre meter øst for feltet Hellerud, og midt i det store buldreområdet, hvor Håkon Hansen boltet opp linja for lenge siden. Den var lenge et (mytisk) prosjekt inntil supersterke Alex Raczynsk gikk det (i fjor tror jeg, i samme rusket som han gikk flere 8B i Østmarka og en 8B+ bulder i Andebu hvor han bor og er rutesetter på Høyt under taket i Tønsberg. 

Christer Raugland har klippen omtrent i bakhagen sin, han bor bare et par hundre meter unna, og nå satt den også som bestigning. 

Dermed har Christer hatt en av de mer imponerende ukene som norsk ruteklatrer med førstebestigning av 8c-ruta Ouish finale på Hvarnes, og også en kjapp bestigning av den 60 meter lange og bratte Jamaica Line (grad 9-/9) på samme klippe og samme uke. Legg på en førstebestigning av Durek sekvensen, grad 9-/9 på Hauktjern på den åpenbare veggen rett opp der alle klatrerne samles på Hauktjern, og bestigningen av Oush forlengelse (8b+) og repetisjon av Pål-mål (grad 9-/9) på Lahell og en 9- på feltet Lerstand i løpet av uka før, så begynner det å ligne på en av de mer produktive periodene for noen norsk klatrer. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar