fredag 7. mai 2021

Mia Støver Wollebæk klatrer 8b i Arco i Italia

Mia på 8b-ruta som hun har gått utenfor Arco i Italia. Foto: Privat


Mia Støver Wollebæk blir en av de yngre kvinnene i klubben av klatrere som har gått grad 8b, med sin bestigning av ruta Fine di un´ epoca på klatrefeltet Padaro i Arco. 

20 år gamle Mia har gjort det bra i konkurransen nasjonalt og internasjonalt med flere NM-gull junior, nordisk mester i juniorklassen, finaleplasser i europeisk ungdomscup og andre sterke prestasjoner inkludert konkurranser i det samme klatreområdet Arco. Nå er hun også etablert på et hardt nivå på utendørs sportsklatring, framgår det av en story på instagram fra henne og hun bekrefter det på messenger.  

Mia melder at det har blitt mye sportsklatring ute det siste året siden hun har slutta med konkurranser og sentrene har vært mye stengt, og at det var gøy å prøve ruta og fint å være i Arco med mye og god perseis. Hun har også gått harde ruter opp til grad 9- på Hell og i Flatanger før Italia-oppholdet, hvor det har blitt endel ruter opp til 7c+, samt en 8a+ og nå en 8b. " Så det har vært veldig gøy å oppleve mye progresjon på en annen måte, samtidig som man må overvinne frykten med å falle ute på tau," melder hun.

Ruta omtales som en 25 meter lang utholdenhetsrute, med litt sva, overheng og pumpende klatring til topps. Graden er bekreftet av noen av verdens beste klatrere, som Adam Ondra, Stefan Ghisolfi og Jessica Pilz, viser oversikten til 8a.nu.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar