tirsdag 18. mai 2021

Hillary Allen forteller om veien tilbake fra fallet da hun brakk 14 bein på Hamperokken utenfor Tromsø

Hillary Allen er den kjente amerikanske fjelløperen som falt langt og ble alvorlig skadet på den bratte fjellryggen på Hamperokken utenfor Tromsø i Sky Race-konkurransen i 2017. Nå er hun intervjuet i podkasten til Uphill athlete. 

Hun forteller historien denne gangen i forbindelse med en serie den gode fjell- og treningspodkasten har om å håndtere tap, sorg og i denne omgang skader i forbindelse med ulykker i fjellet. 

Hun har fortalt historien sin om det over 40 meter lange fallet som blant annet brakk begge beina og begge håndleddene flere ganger, blant annet i norske medier da hun kom tilbake i 2019 for å være med i det etterhvert så kjente løpet som har satt Tromsø på kartet i denne krevende konkurranseformen opp og ned bratte fjell. Det er såpass tett på fjellklatring og erfaringene med uhell og skader er svært relevante for alle klatrere som har opplevd ulykker eller har venner som har vært i slike situasjoner. 

Og hvis du lurer på om det er verd å lære seg førstehjelp, så er slike historier svært nyttig informasjon selv om dette var i en konkurransesituasjon hvor selve redningsaksjonen med helikopter gikk rimelig kjapt. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar