lørdag 18. oktober 2008

Bronse til Midbø i Buldre-EM, Hannah altså

Hannah Midtbø tok tredjeplass i EM i bouldring i Paris lørdag 18. oktober. 18-åringen stod for tidenes beste norske plassering i et internasjonalt seniormesterskap, og kanskje også en av de mer overraskende.

For selv om Hannah har vunnet mange konkurranser også i buldring, så har de beste plasseringene kommet i tauklatring med blant annet norsk og nordisk mesterskap og gode plassering i den europeiske ungdomscupen. På buldrefronten har jevngamle Therese Johannsen fra Stavanger vært med på å dele på de beste buldreplasseringene selv om Therese har gått hardere buldre utendørs.
Det var også Therese som lå best an etter kvalifiseringen i Paris, med en sterk tiendeplass og Hannah på 20. Men i semifinalen fredag kom Hannah til finalen på en femteplass, og tok altså en sterk tredjeplass i finalen. Bare Natalie Gros fra Slovenia og Anna Stöhr fra Østerrike slo henne, men så er nå de blandt verdens beste også da. Og Hannah er den klart yngste av alle som kom til finalen.
Hannah deltok også i ruteklatrekonkurransen, og kom til en semifinale hvor hun og Linn Karin Stendal tok delt 24. plass.

Hannah er lillesøster til Magnus Midtbø, som allerede har plassert seg som en av verdens beste klatrere i konkurranser og på de vanskeligste rutene. Magnus har hatt et fantastisk år, men endte på 14. plass i semifinalen på ruteklatring og et stykke ned på buldrelisten. Han har i høstens konkurranser vært et flytt eller to unna noen finaler, og antyder at selv ikke super-Magnus kan være i knallform hele året.
De andre norske klatrerne plasserte seg nedover på listen, i likhet med de svenske deltagerne.
Men talentet Mathilda Søderlund (16 år) var bare et flytt unna semifinale, og det lover godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar