mandag 27. oktober 2008

Enda en Bore-blogg - og pensjonistbloggerfenomenet

Dette er en ren reklame for et morsomt tilskudd til blogg-floraen: Bloggen til Thor Bjarne Bore tegner til å bli den beste sitat-bloggen i landet. Her er jeg selvsagt ute på et alt for tidlig grunnlag, siden den startet i helgen. Dessuten er jeg dundrende inhabil, siden han er faren min.

Men det er litt interessant med denne bloggen fordi det ikke er mange 70-åringer som blogger, og det er heller ikke veldig mange fra den definitive papiravisredaktørstanden. Thor Bjarne gikk av som redaktør i Stavanger Aftenblad rundt 2000, og selv om nettet var alive og kicking, så var ikke nødvendigvis norske aviser det på nett.

Så blir det spennende å se om en god sitatspalteblogg kan slå an, det er ihvertfall bra med blogger med klar og spennende nisje.

Nå er selvsagt ikke nettet fritt for pensjonistbloggere som har allmen interesse. Jeg trenger ikke å lete utenfor Drammen engang, for her skriver Oddbjørn Evenshaug sin blogg. Det er en svært godt oppdatert blogg, preget av at Evenshaug har vært en markant pedagogekspert og leder av kirkerådet (i likhet med min far - pussig nok når det gjelder bloggfrekvens). Nå er nok Evenshaug mer digital enn nesten alle i sin generasjon, for han er også redaktør av nettstedet Besteforeldre.no.

Det er sikkert noen andre som jeg ikke vet om, men et lite søk åpenbarte ingen opplagte kandidater.

2 kommentarer:

 1. Hei! Morsomt å lese! Vet du om det eksisterer noen god portalside el. liste over aktive lokale blogger i Drammen?
  Mvh. Lars

  SvarSlett
 2. Hei Lars
  Ser at du har blitt mer aktiv på bloggfronten i det siste. Vi lagde en fin sak i dag ved å henvise til halloween-forslaget ditt, og jeg ser det allerede har dratt 45 kommentarer. Vi vil jobbe mer slik framover å vise fram og linke til bloggere og annet lokalt innhold. Noen god oversikt finnes ikke, men jeg anbefaler jevnlig noen i Hælja, og kanskje vi bør lage en god bloggroll på dt.no eller deldet.no.
  (beklager, men har ikke lært meg å lage linker til saker i kommentarfeltet)

  SvarSlett