tirsdag 21. oktober 2008

Drammens Tidende rendyrker satsing på nett-tv

Drammens Tidende tilpasser seg nye medievaner og rendyrker tv-satsingen DTTV på nett og nettbaserte plattformer som mobil og lignende. Saken er omtalt på dt.no og journalisten.no
Dette innebærer at distribusjon gjennom lokal-tv nettet vil opphøre fra årsskiftet.
Siden i sommer har vi vurdert grundig mediehusets strategi på levende bilder.
Som det står i linkene, så er dette omtrent konklusjonene:
- levende bilder er en selvfølgelig del av vår journalistikk og skal videreføres. Det er viktig for å nå morgendagens mediebruker, og styrke mediekanalenes egenart.
- Vi vil distribuere levende bilder på kommersielt interessante plattformer.
- Levende bilder er for oss best distribuert på web og web-baserte kanaler som mobil. I vårt naturlige nedlsagsfelt er det 135000 som har adsl eller fiber og dermed kan se på dette. Vi har hatt en kraftig vekst i interssen for levende bilder på nett, og har nå over 30000 visninger i uka.
- Distribusjon gjennom lokal-tv er blitt mindre og mindre interessant, og vil bli kuttet fra årsskiftet. Årsakene er flere. Det er langt færre som kan motta dette. Konsesjonsområdet er redusert fra 130000 til 80000 potensielle seere. I tillegg blir tilgangen gjennom Riks-tv kraftig redusert gjennom døgnet. Av dette og andre grunner er lokal-tv også mindre kommersielt interessant for annonsører.

3 kommentarer:

 1. Det gjøres et poeng av at journalistikken ikke skal endres, og at dtTV bare skal flyttes fra analog ditribusjon til web. Men krever ikke denne endringen at også det journalistiske produktet forandres og tilpasses mulighetene på nettet?

  Eksempelvis vil jo faste sendetider være noe kunstig på nett, og en har helt andre muligheter til å sette innslagene i kontekst ved hjelp av tekst, bilder osv. I tillegg mulighetene for brukerinvolvering og deling.

  SvarSlett
 2. Jeg er enig med deg, men den endringen gjorde vi i vinter da vi la om fra vanlig analog sending med avviklere og faste programmer til en nett-først publisering hvor innslagene deretter blir lagt inn i en loop som går kontinuerlig. Vi trodde, og tror, at det er nyhetene som gjør at seerne vil følge oss - og ikke programledere og studio og temaprogram. Det reduserte endel kostnader som gjør lokal-tv kostbart, men distribusjonen har i seg selv vært kostbart. Og når vi ser hvor seerne og annonsørene vandrer, så er vi sikre på at det er bedre å rendyrke nett-tv.

  SvarSlett
 3. Som jeg har blogget om før, Geir Arne, tror jeg dette er det rette valget i deres situasjon. Men hva er tankene dine er snakk om embedded video i sakene, og ikke "tv-saker" i egen avspiller, slik DTTV mye handler om nå?

  SvarSlett