torsdag 9. oktober 2008

Prøver å bruke twitter for å rapportere fra redaktørforeningens høstmøte

Jeg har twitter-oppdateringene i høyrefeltet på denne bloggen, eller under brukernavnet geirbore på twitter.com. Ellers blogges det fra gjestebloggerne på bloggen "Samtaler om media"

Der ligger det allerede en kommentar fra Pål Hivand i forhold til mitt forrige blogginnlegg om åpenhet i mediene. Han problematiserer at det bare er tatt opp forslag hvor mediebrukerne bare står som konsumenter av det ferdige produktet, og ikke som bidragsyter underveis i prosessen. Det er et godt innspill. Men i denne sammenheng tror jeg ikke Hivand og jeg er uenige. Men det er to grunner til at det ikke har vært så fremme i debatten:
- Det er få eksempler på dette i Norge, spesielt fordi det er få dialogskapende blogger. Og den forrige bloggposten var nå engang en oversikt over det som finnes - og ikke det som er ønskelig.
- Dessuten berører dette i enda større grad spørsmålet om innhold laget av brukerne selv, og det er en stor debatt i seg selv som bør behandles for seg selv i denne omgang.

5 kommentarer:

 1. Selv skulle jeg ønske jeg skjønte Twitter-konseptet, men det gjør jeg ikke. Kort. Masete. Usammenhengende. Jeg logget inn. Så meg betuttet rundt. Siden har jeg ikke vært der.

  Hva liker du med det?

  Og takk for sist :o)

  SvarSlett
 2. Takk i like måte. Det var hyggelig å møte både deg og Pål Hivand, etter bare å ha lest dere en stund.
  Twitter er i utgangspunktet ikke greia for kloke mennesker med krav til sammenheng og dybde. For litt sleivete rørebøtter som meg som uansett ofte ikke klarer å tenke mer enn 140 tegn, kan være greit for å slenge ut en melding.
  Men også for kloke og dybe mennesker som deg (ikke ironi) kan det ha sin verdi i å henvise til egne blogginnlegg eller andres gode artikler, for å gi sitt bidrag til den offentlige samtalen. Jeg finner nyttige bidrag som jeg ikke ville fått med meg der, men jeg ser jo også verdi i mange av de kjappe meldingene som ramler inn.

  SvarSlett
 3. Oh, du er da snill :D

  Ja det var veldig hyggelig og morsomt å være der. Jeg holder jo normalt en veldig lav liveprofil. Men siden jeg overlevde, og det godt, å være på konferansen, har jeg lært at det ikke er så skummelt å gå live.

  Der ga du meg en ide på hva jeg kan bruke twitter til - jeg pinger jo knapt nok noe sted. Kan jo legge ut på twitter.

  SvarSlett
 4. dessuten har du jo en bloggpost om å fortelle en historie på seks ord, da er jo 140 tegn også innen rekkevidde.

  SvarSlett
 5. Det har jeg ja. Lurer på om jeg skal forfremme den posten til et menypunkt. Det kan være ganske morsomt.

  SvarSlett