lørdag 17. september 2011

Here we go again: Enda en gang skal en engelskmann prøve å soloere Trollveggen

Det er noe rart med disse engelske klatrerne som på død og liv (nesten bokstavelig talt) absolutt må prøve å soloere Trollveggen på litt ugunstige årstider. Nå er det den ganske kjente klatreren Andy Kirkpatrick som sliter seg opp gjennom ura og har klatret en slimete taulengde omtrent i det høststormene er iferd med å sette inn. Han beskriver på bloggen først et besøk på Fjellfilmfestivalen i Turtagrø, hvor han er mest opptatt av alle de vakre norske kvinnene, og deretter turen opp til veggen hvor han blir overrasket over størrelsen. (1700 meter, hva trodde han?). Han har også oppdaget at det regner der.

Kirkpatrick prøver på en første solobestigning av Suser gjennom Harryland, den bratte 500 meter høye veggen som ligger til venstre for selve Trollveggen, og som går opp til Trollryggen. Definitivt hard teknisk klatring med totalt 18 taulengder, signert Halvor Hagen og Kyrre Østbø i 1996. Den fikk første vinterbestigning av Sigurd Backe, Rolf Bae, Sigurd Felde og Trym Sæland i mars 2007.

Andy har forsøkt på dette før et par ganger. Uten hell.. I våres/vinter var det et annet forsøk som ble avbrutt før det kom i gang, det eneste den forrige rakk å gjøre var å få endel publisitet.
Det har vært flere forsøk tidligere, og det har innimellom endte med et par store redningsaksjoner.
Nå er Andy kjent for å være en sta jævel som godt kan tenkes å holde ut en stund så han har noe spennende å fortelle på sine visstnok svært gode og underholdende foredrag. Så vi får vente i spenning på å se hva som skjer.

Oppdatert mandag morgen: En taulengde til opp i veggen og klaging på dårlig rygg, dårlig topo, dårlig stein, dårlig te og mye annet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar