lørdag 24. september 2011

Jakob Heber Norum (15) går Pump Fiction (8b+)

Jakob Heber Norum har gått Pump Fiction på klippen ved Fetsund, oppgir han på sitt scorecard på 8a.nu.
Dermed kan han være den første 15 åringen i Skandinavia som går en rute gradert 8b+ eller 9/9+. Ruta var en av de to første som etablerte graden i Norge, sammen med Tro på mirakler på Hell, da den ble gått av Martin Reimers i 1995.

Jakob gikk tidligere i år Fuego (grad 9) i Italia, og kom på fjerdeplass i Junior-VM i yngste klasse, tok nettopp andreplass i et stevne i den europeiske ungdomscupen i buldring, mens han i våres fikk tredjeplass i en tilsvarende rutekonkurranse. Tidligere, i år og før, har 15-åringer gått niergraden i sogndal og i Bergen

Det er en liten diskusjon om graden på Pump, bare for å ha nevnt det og ikke for å nedvurdere prestasjonen. Noen av de som har gått den de siste årene har stilt spørsmålstegn ved graden. Jeg syns den er hardere en mange ruter på grad 9, men har ikke gått så mange 9/9+ at jeg kan garantere noe i forhold til graden. Men så lenge den er gradert i 9/9+ er Jakob den yngste som har klatret den graden, og dermed har han markert seg kraftig på enda et område i høst.

2 kommentarer:

  1. Kunne ikké lige finde en mail men ... tjek:
    http://klatterforum.forum24.se/klatterforum-about86.html
    ... ikke relevant for ovenstående indlæg ...

    SvarSlett
  2. Takk, som du se ble det en bloggpost når jeg fikk bekreftet det av uavhengige kilder.

    SvarSlett