torsdag 1. september 2011

Slik trener verdens beste juniorklatrere

Østerrike tok flest medaljer i Junior-VM i Imst sist uke, og har også dominert mange seniorkonkurranser.
Klatresenteret hvor mange av de beste trener, Tivoli i Innsbruck, har en hjemmeside med et ganske detaljert treningsprogram for nybegynnere, standard og elite. Det er skrevet på tysk, og jeg skjønner ikke et kløyva ord før google sin oversettelse. Det blir selvsagt tulle-norsk med et googlifisert språk, men det gir et lite innblikk i hvordan de jobber.

Jeg kan selvsagt ikke vurdere om dette er bra og det mest oppdaterte, men det ser ikke helt på jordet ut i forhold til hva som skrives av andre med peiling. Så for de som har godt med tid (det var det ja) og lyst til å trene strukturert inne (bøyg nr. 2), så er det kanskje noe å hente her.Magnus Midtbø har blant annet vært her i perioder, og har i sin faste spalte i Norsk Klatring (anbefales, både blad og spalte) skrevet litt om det han har lært av treningskulturen i Østerrike.

1 kommentar:

  1. Morro: Nkf jobber som noen vet med den nye trenerløypen og da sitter jeg med bla annet å søker opp pensum til trener 1. Jeg oversatte de artikklene du referer til med ggogle her om dagen uten særlig hell;-) Vurderer å bruke en profesjonell/ klatrende tysker til å gjøre jobben. Tror nok de artikklene sitter på noen gode/ riktige nøkkler.

    SvarSlett