søndag 4. september 2011

Luftig video fra Trollspirene og video av Dave MacLeod på Nord-Norges hardeste rute

Lager en liten samlebloggpost med noen interessante bilder og videklipp:

Her er videoen av Dave MacLeod som gjør Centercourt (grad 9 eller 9/9+) )i ura i Ersfjorden. Som meldt før så er dette sammen med naboruta den vanskelige sportsklatreruta i Tromsø, og kom da han med en gjeng engelske klatrere dro på tur som et reklamestunt fra Gore-Tex. Han har også etterlatt seg et prosjekt som han tror er 8c (grad 9+), som han oppfordrer noen lokale klatrere til å prøve seg på. Det finnes jo ihvertfall en klatrer på den graden i Tromsø, så det kan jo bli interessant.

Terje Aamodt har lagt ut et bilde og en liten video fra klatring på Trollkjerringa som rager på toppen av Trollveggen. Han skriver på bloggen sin at dette er et prosjekt han holder på sammen med Iver Gjelsteinli.
Trollkjerringa er et av de største spirene på toppen av Trollveggen (ref Trollkjerringruta opp Trollveggen), og det er et luftig sted enten man kommer opp via veggen eller den noe enklere veien opp fra Trollstigen.

Aamodt fra Molde er en av de få som tar klatrefoto seriøst i Norge, og han har en fin blogg hvor det er mange fine klatrebilder (og endel andre bilder fra bryllup og annet som kanskje ikke treffer leserne her så midt i hjertet). (Akkurat nå preges nok bloggen av mange bryllup eller litt lite klatring, men den er absolutt verd å følge.

Gjelstenli er veteran både som klatrer i Molde/Romsdal og journalist i den fine avisa Romsdals Budstikke (jeg er litt inhabil siden jeg bokstavelig talt vokste opp i redaksjonslokale i mine første leveår), så det blir morsomt å se hva resultatet blir. Han er blant mye annet mannen bak konseptet "Kortreist", som har gått fra å være en serie med turbeskrivelser fra nærmiljøet til å bli et prisbelønnet konsept og eget nettsted for alle avisene i mediekonsernet Polaris.

Siden denne bloggen heter Drammensgranitt, får jeg være såpass lokalfokusert og nevne at den ene klatreren, Thomas Horgen, er en utflytta drammenser som har havnet i et litt mer alpint miljø i Romsdal.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar